RTÜK üyeliği düşürülen Faruk Bildirici: Hukuksuzluk kazandı

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), gazeteci Faruk Bildirici'nin üyeliğini “Tarafsızlığı zedelediği" gerekçesiyle 2'ye karşı 6 oyla sonlandırdı

Fotoğraf: AA

RTÜK (Radyo Televizyon Üst Kurulu) üyesi Faruk Bildirici'nin üyeliği 2'ye karşı 6 oy ile düşürüldü.

Faruk Bildirici, 11 Temmuz 2019'da TBMM Genel Kurulu'nda yapılan seçim sonrası bu göreve gelmişti. 

Bildirici son dönemde RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in ek işlerini ve kurul kararlarını sorgulamıştı. 

39 yıl boyunca Türkiye basınında gazetecilik yapan ve Medya Ombudsmanı olarak anılan Bildirici, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in üç yerde görev yaptığını belirtmiş ve kendisini istifaya çağırmıştı.

Bildirici üyeliğinin düşürülmesi kararını Twitter hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu, 'antidemokratik' olarak nitelediği kararı yargıya taşıyacağını söyledi.

 

Faruk Bildirici’nin RTÜK'ten atılmasının ardından kurumdaki yeni üye dağılımı şöyle oluştu:

AKP: 4 üye
CHP: 1 üye
MHP: 2 üye
HDP: 1 üye

RTÜK Üst Kurulu, AK Parti kontenjanından seçilen başkan Ebubekir Şahin'in talimatıyla Faruk Bildirici'nin üyelikten çıkarılması için olağanüstü toplanmıştı. 

Üyeler, Bildirici'nin TBMM çatısı altında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile yaptığı basın açıklamasını gerekçe göstererek, “Tarafsızlığı zedelendiği için üyeliği düşürülmeli” görüşünü dile getirmişti.

Bildirici'nin üyelikten çıkarılması ile ilgili CHP'li RTÜK üyesi İlhan Taşçı da yaptığı açıklamada kararı muhalefete tahammülsüzlük olarak yorumladı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU