Britanyalı çocuklar bu Cadılar Bayramı'nda Boris Johnson kılığına girdi

Yapılan araştırma Britanyalı çocukların Boris Johnson’ı “en korkunç ikinci ünlü” olarak gördüklerini ortaya koydu

Johnson çocukların bu yılki Cadılar Bayramı'nda giymesi muhtemel kostümler listesinde 10. sırada yer aldı (gmathie82/Twitter)

Yeni bir ankete göre, BK Başbakanı Boris Johnson, süper kahraman Örümcek Adam ve Netflix’in ünlü dizisi Stranger Things karakterleri; bu Cadılar Bayramı’nın en popüler kostümleri arasında yer aldı.

Geçmiş yıllarda Cadılar Bayramı‘nda çocuklar şeker ya da şaka için dolaştıklarında ürkütücü hayaletler, tüyler ürpertici cadılar ve kan emici vampirler gibi giyinmekten memnun olabilirdi.

Bugünse 31 Ekim’de kime ya da neye dönüşeceğine karar verirken, daha fazla çocuk popüler kültürden esinleniyormuş gibi görünüyor.

Beano Studios’un iki bin Britanyalı ebeveynle ve 6 -14 yaşındaki çocukla yaptığı ankete göre ailelerin çoğu, Cadılar Bayramı’nda Brexit’i tiye alıyor.

Ekimde yürütülen araştırma, Britanyalı ailelerin yarıdan fazlasının Cadılar Bayramı kostüm ve dekorlarında BK’nin Avrupa Birliği'nden yaklaşan çıkışından esinlenmeyi planladığını keşfetti.

Katılımcıların çeyreğinden fazlası ünlü Britanyalı siyasetçilerin kılığına girmeyi planladıklarını söylerken, 5'te biri de Brexit temalı dekorasyonlar kullanacaklarını belirtti.

Başbakan Johnson çocukların bu yılki Cadılar Bayramı'nda giymesi muhtemel kostümler listesinde 10. sırada yer aldı.

Henüz gösterime giren doğaüstü korku filmi O Bölüm 2’den (It: Chapter 2 – 2019) Pennywise (Dans Eden Palyaço), listenin başında yer alırken Marvel’ın gözdesi Örümcek Adam ikinci sıraya oturdu.

İlk 20’de yer alan diğer karakterler arasında Joker, Amazonlu süper kahraman Wonder Woman, bilim kurgu dizisi Stranger Things’in kahramanları ve Fortnite oyun karakterleri var.

On Britanyalı çocuğun en az 8'i Cadılar Bayramı’nda geleneksel kostümlerdense popüler kültürden esinlenen parçaları tercih ettiğini söyledi.
 


Beano Studios’un yayın yönetmeni Mike Stirling “Bugünkü çocukların dünyada olan bitene dair çok daha fazla fikri var” dedi:

Herkesin dilinde Brexit varken Cadılar Bayramı’nda bir ya da iki Jeremy Corbyn’le birlikte küçük Borisler ordusunun BK sokaklarını ele geçirdiğini görmek hiç de şaşırtıcı değil.

Anketin bulgularına göre Britanyalı ebeveyn ve çocukların üçte ikisi Johnson’ı 21. yüzyılın “en korkunç” ünlüsü olarak görüyor.

Ancak araştırma, Britanyalı çocuklara en çok korku veren ünlünün ABD Başkanı Donald Trump olduğunu keşfetti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU