Game of Thrones yaratıcıları: Şiddet konusunda fazla ileri gittik

Benioff ve Weiss dizinin yapım sürecini "sarhoş eden 10 yıllık bir parti " diye nitelendirdi

Game of Thrones'un yaratıcıları, George R.R. Martin'in kitabında yer alan fantastik unsurların birçoğunu silmeye çalıştıklarını çünkü “yalnızca bu tarz bir hayran kitlesine hitap etmek istemediklerini" söyledi.

David Benioff ve D.B. Weiss ender rastlanan bir şekilde Austin Film Festivali'ndeki bir panelde dizi hakkında konuştu. Diziyi yapmaya karar verdiklerinde ne yaptıklarını "bilmediklerini" itiraf eden Benioff ve Weiss, "kasvetli" pilot bölümden sonra HBO'nun devam etmelerine izin vermesine şaşırdıklarını dile getirdi.

Dizinin yapım sürecini “sarhoş eden 10 yıllık bir parti” diye niteleyen ikili, ilk sezon bölümlerinin çoğunu yazmaya karar verdiklerini çünkü "başka türlüsünü bilmediklerini" söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Meşhur Kızıl Düğün sekansı da dahil dizinin şiddet içeren birçok sahnesine değinen Benioff, "Dürüst olmak gerekirse bunların bazılarında fazla ileri gittik" dedi.

Game of Thrones mayısta ihtilaf yaratan bir finalle sona ermişti. Birçok hayran 2019 Emmy Ödülleri'nde En İyi Drama Dizisi seçilen yapımın final sezonunun aceleye gelmiş yapısını eleştirmişti.

Panel sırasında ikiliye hayran geri bildirimlerini dinleyip dinlemedikleri de soruldu. Benioff "diziyi Google'da arattıktan" sonra çıkan arama sonuçlarına sürekli üzüldüğünü kabul etti.

Tepki çeken final sezonunun ardından arama motoruna "kötü yazarlar" yazmanız durumunda karşınıza Benioff ve Weiss'ın fotoğraflarının çıkması için bir Reddit kampanyası başlatılmıştı.

Son birkaç ay içinde Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) ve Conleth Hill (Lord Varys) dahil birkaç Game of Thrones oyuncusu final sezonunu savunan açıklamalarda bulunmuştu.

Cersei Lannister'ı canlandıran Lena Headey karakterinin final sahnesinin ardından “hayal kırıklığına uğramış” hissettiğini söylemişti.

Benioff ve Weiss kısa süre önce Netflix'le 200 milyon sterlin (yaklaşık 1,5 milyar TL) değerinde özel bir anlaşma imzalamıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU