Lionel Messi kariyerinin 50. frikik golünü attı

Barcelona'da forma giyen Arjantinli futbolcu Lionel Messi, Real Valladolid'i 5-1 mağlup ettikleri maçta kariyerinin 50. frikik golünü kaydetti

Lionel Messi / Fotoğraf: Reuters

İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 10. haftasında Barcelona'nın Arjantinli yıldız futbolcusu Lionel Messi, Real Valladolid'e serbest vuruştan attığı golle profesyonel kariyerinin 50. frikik golüne imza attı. 

Camp Nou'da Real Valladolid'i ağırlayan Katalan ekibi, müsabakayı Lenglet, Vidal, Messi ve Suarez'in attığı gollerle 5-1 kazandı. Real Valladolid'in tek golünü Kiko Olivas kaydetti. 

Messi1-AFP.jpg
Lionel Messi / Fotoğraf: AFP


Karşılaşmanın 34. dakikasında kazanılan frikik atışı için topun başına geçen ve topu ağlara göndererek skoru 3-1'e getiren Arjantinli futbolcu, toplamda 50. frikik golünü kaydetti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Barcelona formasıyla ilk frikik golünü 2008'de Atletico Madrid'e karşı atan Lionel Messi, bordo-mavili formayla toplam 44, Arjantin Milli Takımı ile de 6 kez frikik golü sevinci yaşadı. 

50. frikik golüne ulaşan Lionel Messi, zirveye yerleşmek için 28 frikik golü daha atmak zorunda.

Juninho - AFP.jpg
Juninho / Fotoğraf: AFP


En çok frikik golü atan futbolcular listesinin ilk sırasında 77 golle Olympique Lyon'un Brezilyalı eski yıldız futbolcusu Juninho bulunuyor. Efsane futbolcu Pele'nin 70 golle ikinci sırada yer aldığı listenin üçüncü sırasında 66 golle Ronaldinho bulunuyor. 

David-Beckham-Greece-FK-2001-Reuters.jpg
David Beckham / Fotoğraf: Reuters 


Listede İngiltere'nin efsane futbolcularından David Beckham, 65 golle dördüncü sırada yer aldı. Beckham, Güney Amerikalı futbolcular arasına girmeyi başaran tek Avrupalı futbolcu. 

Maradona - AFP.jpg
Maradona / Fotoğraf: AFP


Lionel Messi'nin listedeki en yakın rakipleri ise, 62'şer frikik golü atan Zico ve Maradona, 60'ar golle Ronald Koeman ve Brezilyalı kaleci Rogerio Ceni. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU