Sabah başyazarı: Trump'ın başını Erdoğan'ın omzuna dayayarak ağlaması ihtimali fazla

Barlas, "Görevden azledilmesi için tüm rakiplerinin ölesiye uğraş verdikleri Amerikan Başkanı herhalde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Sen olsan bu durumda ne yapardın' diye akıl soracaktır" ifadesini de kullandı

Fotoğraf: AA

Sabah gazetesinin baş yazarı Mehmet Barlas, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, 13 Kasım'da Washington'a yapmayı planladığı seyahati köşesine taşıdı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13 Kasım'da Washington'da Başkan Trump'la yapacağı görüşme, mümkün olsa da dakika dakika filme alınıp, yayınlansaydı... Herhalde son yılların en fazla ilgi çeken belgeseli olurdu..." diyen Barlas, şu ifadeyi de kullandı: 

Benim tahminim bu görüşmede Trump'ın başını Erdoğan'ın omzuna dayayarak, hıçkıra hıçkıra ağlaması ihtimalinin fazla olacağıdır...

Sabah'ın baş yazarının yazısının bir bölümü şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13 Kasım'da Washington'da Başkan Trump'la yapacağı görüşme, mümkün olsa da dakika dakika filme alınıp, yayınlansaydı...
Herhalde son yılların en fazla ilgi çeken belgeseli olurdu...
Benim tahminim bu görüşmede Trump'ın başını Erdoğan'ın omzuna dayayarak, hıçkıra hıçkıra ağlaması ihtimalinin fazla olacağıdır...
Adeta dört taraftan kuşatılmış ve görevden azledilmesi için tüm rakiplerinin ölesiye uğraş verdikleri Amerikan Başkanı herhalde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Sen olsan bu durumda ne yapardın" diye akıl soracaktır.
Baksanıza... Trump Türkiye'nin "Barış Pınarı Harekâtı"na onay verdiği için, Temsilciler Meclisi'ndeki Demokrat çoğunluk bu harekât dolayısıyla Türkiye'ye yaptırımlar uygulanmasına karar veriyor. Ek olarak Ermeni Soykırımı iddialarına onay verip Türkiye'yi kınıyorlar.
Bahtsız Trump bu durumda ne yapsın? O da önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde yeniden Başkan seçilmek için elinden geleni yapıyor.
Bağdadi'nin öldürülmesini bile siyasi bir şova döndürüyor. Amerika'nın kendisine düşman olan merkez medyasının halk düşmanı olduğunu söylüyor. Kadrosunda Amerikan derin devleti ile ilişki içinde olduklarından şüphelendiği isimleri azledip, yerlerine yenilerini atıyor.


 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU