Öcalan İmralı'dan ne mesaj gönderdi?

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, geçtiğimiz hafta sonu kardeşi ile görüşen Abdullah Öcalan’ın sağlığının iyi olduğunu söyledi

Fotoğraf: AA - Sezai Temelli

Adalet Bakanlığı'nın 2 yılı aşkın süredir, Abdullah Öcalan'a uyguladığı ziyaretçi yasağı, geçen cumartesi (12 Ocak) kardeşi Mehmet Öcalan'ın ziyaretine izin verilmesiyle kaldırıldı. Mehmet Öcalan, ziyaret ve Öcalan'ın mesajıyla ilgili henüz bir açıklama yapmazken, HDP Şanlıurfa Milletvekili ve Mehmet Öcalan'ın oğlu Ömer Öcalan, Independent Türkçe’ye ziyaretin "devlet çağrısıyla" yapıldığını açıklamıştı.

“Öcalan ile görüşme çok kısa sürdü”

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile gönderdiği mesajı BBC Türkçe’ye açıkladı. Temelli, Abdullah Öcalan'ın siyasi bir mesaj göndermediğini, sağlığının iyi olduğunu ve önümüzdeki seçimlere dönük başarı dilediğini açıkladı.

Temelli, "Arkadaşlara seçim çalışmalarında başarılar dilemiş, sağlığının iyi olduğunu söylemiş. Onun dışında başka bir mesajı yok. Zaten iki cümle konuşmuş. Çok kısa sürmüş" bilgilerini paylaştı.

Sezai Temelli, Öcalan’ın Leyla Güven ve ona destek verenlerle ilgili "eylemlerine son vermelerine dönük” çağrı içeren bir mesaj da göndermediğini söyledi. 

Eş Başkan Temelli, uzun bir süreden sonra Abdullah Öcalan'ın kardeşi ile görüşmesine izin verilmesini şu sözlerle değerlendirdi:

"Bir kere bir tarafı olumlu, neden çünkü sağlık durumunu öğrenebildik. Bunu bile 2.5 yıldır öğrenemiyorduk. Dolayısıyla Sayın Öcalan'ın sağlığı ne durumdadır, ayakta mıdır, yatıyor mudur, hiçbir şey bilmiyoruz. Gerçek anlamda bir şey bilmiyoruz. Bununla ilgili olarak olumlu görüyorum.”


Temelli açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

"Siyaseten bu anlamıyla tecridin kırılması Türkiye açısından, demokrasi açısından, barış açısından kritik öneme sahiptir. Bunun başka bir muhatabı yoktur. Kimse de bu konuda muhataplığa soyunmasın. Bunu ne HDP doldurabilir ne de başka bir yer doldurabilir”

Güven: Tecrit kalkmadı, eylemimiz devam edecek

Leyla Güven, Mehmet Öcalan’ın abesi Abdullah Öcalan ile görüşmesinden sonra önceki gün bir haber sitesine gönderdiği açıklamada, açlık grevine devam edeceğini açıklamıştı. HDP’li Güven, “Kimse bizden bu görüşme ile eylemi, grevi sonlandırmamızı beklemesin. Taleplerimiz yasa dışı değil meşrudur” ifadelerini kullanmıştı.

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, Öcalan'a yönelik tecrite son verilmesi talebiyle 8 Kasım'dan bu yana süresiz dönüşümsüz açlık grevi yapıyor.
 

DAHA FAZLA HABER OKU