Ahmet Türk “CHP ve HDP görüşüyor mu” sorusunu yanıtladı: Biz de bir şeyler duyuyoruz

HDP’nin Mardin adayı Ahmet Türk T24’ten Şirin Payzın’ın sorularını yanıtladı

Ahmet Türk

Ahmet Türk’e göre büyük şehirlerde HDP, CHP lehine sonucu değiştirecek katkı verebilir ama CHP işbirliği konusunda çekingen davranıyor. Ahmet Türk kendi seçmenlerinin “Bunlar İYİ Parti ile rahat rahat görüşüyorlar da bizimle neden görüşmüyorlar” diye sormaya başladığını söylüyor. Ahmet Türk’ün röportajın ilgili bölümündeki sözleri şöyle:     

Sizce CHP bu süreçte hem seçim güvenliği konusunda hem de HDP ile iş birliğinde, ortak bir platform yaratma konusunda eksik mi kaldı? CHP’ye eleştirileriniz var mı? 

Biz aslında demokratik bir gelecek için mücadele ediyoruz. Türkiye’de demokrasinin kalıcı hale gelmesi için her türlü özveriye hazır olduğumuzu da ifade ediyoruz. Burada özellikle Kürt bölgesinde Kürdistan’da CHP’nin bizler açısında çok fazla etkisi olmayacağını da biliyoruz ama büyük şehirlerde  bizim onlara  katkımız olabilir. Adana, İstanbul, Mersin, İzmir gibi yerlerde sonucu değiştirebilecek bir rol oynayabiliriz.

CHP hep çekingen bir tavır koyarak işte bizimle beraber, veya ortak demokratik bir mücadeleyi esas alan bir yaklaşımda olmadığı için bizim seçmende de artık bir “Bunlar İyi Parti’yle rahat rahat görüşüyorlar bizimle neden böyle açık açık görüşmüyorlar “ sorusu oluştu. Bunlar samimi değil. Biz CHP’ye katkı sunmak istiyoruz ama kendileri bu katkıyı reddediyor. Bizim İstanbul’da Adana’da Mersin’de İzmir’de Antalya’da Hatay’da bir beklentimiz yok ama buralarda sonucu değiştirebilecek bir güce sahip partimiz.

Tüm bunlara rağmen bunu görmezlikten gelerek bu konuda ciddi bir demokrasi mücadelesi için ortak hareket etmeyi göze alamıyorsa halk orada diyor ki yarın o geldiği zaman ne farkı olacak ki? Demokrasi mücadelesi için katkı sunmaya çalışıyoruz ama o hala bizden farklı uzak ve mesafeli duran bir yaklaşım gösteriyor. Bu konuda insanlar özelikle Kürtlerin kafasında soru işareti oluşturdular iki aylık süre içinde. Sonuçta ne olacak? AKP ana muhalefet olsaydı belki daha fazla Kürtlere yanaşırdı seçimi kazanmak için. 
Bugün ana muhalefet partisi, sistemin de belki değişmesi için , bazı şeyleri değiştirebilecek bir yerel seçim yapılıyor olmasına rağmen CHP farklılıkları kucaklayacak bir noktada durmuyor.

CHP ile sürdürülen, alttan giden bir temas var mı? Bir de HDP’ye şöyle bir mesaj verildi. ‘Batıdan siz de aday çıkarın’. Batıdan aday çıkarmayı düşünecek misiniz?

Sonuçta ben de parti içinde bir adayım. Partinin genel merkezi var, komisyonlarımız var. bu konuda görüşmeler mutlaka yapılıyordur orda. Bazı bilgileri alıyoruz ama bu çalışmaların, bu konudaki gelişmelerin ne düzeyde olduğunu söylemek bana düşmez. Genelde şunu söyledik biz demokrasi için katkı sunmak istiyoruz. Bunu açık söyledik. Kılıçdaroğlu ile de yaptığım görüşmede ‘sonucu değiştirebilecek gücümüz var bazı yerlerde bu katkıyı sunmak istiyoruz fazla da beklentimiz yok demokrasi için, demokratik gelecek için artık buluşmanın, birlikte iş yapmanın, birbirimize destek vermenin dönemidir” dedim ama dediğim gibi biz isterdik ki İyi Parti’yle nasıl görüşüyorsa partimin de Genel Başkan’larıyla bir araya gelsin, görüşmeler yapsın ama bu konuda bir çekince koyunca ya da bu konuda o cesareti göstermeyince toplumda da bu durum tartışılmaya başlandı. 
 

DAHA FAZLA HABER OKU