Avengers: Endgame’in Kaptan Amerikası 2012’nin Steve Rogers’ına neden yenildi?

Kaptan Amerika 2012’deki haliyle dövüşmek zorunda kalmıştı

Avengers: Endgame’de Kaptan Amerika (Chris Evans) zamanda geriye yolculuk yaptı ve kendisinin daha genç haliyle dövüşürken neredeyse kaybediyordu. Oysa ki bu, Özgürlüğün Bekçisi’nin kazanması gereken bir kavga gibi görünüyordu.

Yenilmezler, Pym Parçacıkları’nı zaman yolculuğunda kullanabileceklerini keşfettikten sonra Thanos’un evrenin yarısını haritadan silen parmak şıklatmasını geri çevirmek adına zamanda geri gidip 6 Sonsuzluk Taşı’nı elde etmek için plan yapmaya başlıyor.

Yenilmezler iş bölümü yapıp dağılıyor ve Kaptan Amerika, Iron Man (Robert Downey Jr.), Ant-Man (Paul Rudd) ile Bruce Banner (Mark Ruffalo) 2012’de Yenilmezler (The Avengers) filminde gerçekleşen New York Savaşı’na geri gidiyor.

“Yüzbaşının” Zihin Taşı’nı Loki’nin asasından alma girişimini engelleyen, yine Kaptan Amerika’nın kendisi oluyor. Steve, 2012’deki haliyle dövüşmek zorunda kalıyor. Neticede Steve, Zihin Taşı’nı elde ediyor.

 

kaptan amerika - marvel.jpg
Kaptan Amerika 2012'deki versiyonunun elinden zor kurtuluyor (Marvel)

 

Kaptan Amerika bir yandan istediğini elde etmişken bir yandan da başarısızlığın eşiğinden dönüyor. Hatta bir an mücadeleyi kaybedecek gibi görünüyor. 2012’nin Kaptain Amerika’sı Steve’i kurt kapanına alıp köşeye sıkıştırıyor.

Arada 10 yıllık bir yaş farkı olsa da yaş almış olmanın Kaptan Amerika gibi bir süper askeri geri çektiğini düşünmek güç, en azından hayatının o noktasında. 

ScreenRant’ta yer alan habere göre neredeyse yenilmesine ihtimal dahilindeki açıklamalardan biri Steve’in o anki duygu durumu. Endgame, Steve’in tavrının birtakım görünür değişiklikler geçirdiğini gösteriyor. Yüzbaşının “yumuşaması” halinde, ondan daha disiplinli bir savaşçı (2012’deki hali gibi) onun karşısında avantaj elde edebilirdi. Öte yandan yüzbaşının Thanos’la yüzleşmesi, onun paslandığı fikrine şüphe düşürüyor.

Burada savaş tecrübesi de önemli bir faktör. Endgame’in Steve Rogers’ı dövüş konusunda aktifliğini kaybetmiş olabilecekken 2012’nin II. Dünya Savaşı’ndan henüz dönmüş Kaptan Amerika’sı formunun zirvesinde.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avengers: Sonsuzluk Savaşı ( Avengers: Infinity War) ile Avengers: Endgame arasında atlanan 5 yılda Kaptan Amerika’nın tam olarak neyle meşgul olduğuyla ilgili pek bir şey bilinmiyor.

Her halükarda Kaptan Amerika’nın genç halini alt edememesi, karakterin çizgi romanlarda boş vaktinin önemli kısmını çalışmaya ve yeteneklerini geliştirmeye ayırmakla ün salmış olmasıyla keskin bir tezat oluşturuyor.

Neticede yüzbaşının postu kurtarmasını sağlayan şey, Bucky’nin (Sebastian Stan) hala hayatta olmasından bahsetmesiyle 2012 versiyonunu şoka uğratması ve bu yolla zaman kazanması gibi görünüyor. Bu numara aklına gelmeseydi yenilirdi.

İlk bakışta, 2012’deki halinin daha deneyimsiz olmasına istinaden Kaptan Amerika’nın ona yenilmesi çok mantıklı gelmese de bu durum karakterin her koşulda ne denli dişli olduğunun altını çiziyor.

 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU