Star Wars’un Yoda’sı eleştirilere cevap verdi: Beklentileri karşılamak için burada değiliz

Yeni üçlemenin son filmi Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi 20 Aralık’ta vizyona girecek

Disney yapımı yeni Star Wars serisi izleyicileri ve hayranları ikiye bölmeye devam ederken oyuncular da bu tartışmaya dahil oluyor.

Star Wars’ta Yoda karakterine sesiyle hayat veren efsanevi isim 75 yaşındaki Frank Oz yeni üçlemeye destek verdi.

We Got This Covered'da yer alan habere göre ABD’nin Teksas eyaletinde düzenlenen bir konferansta konuşan Oz, Rian Johnson yönetmenliğindeki tartışılan Star Wars: Son Jedi’ı (Star Wars: The Last Jedi) beğendiğini söyledi. Hayranların en sevdiği filmlerde olayların nasıl ilerlemesi gerektiğine dair kendi teorileri olduğunu belirten Oz sözlerini şöyle sürdürdü:  

Bu beklentilerle ilgili bir konu. Film beklentilerini karşılamadı. Ama yönetmenler olarak insanların beklentilerini karşılamak için burada değiliz.

Seride Rey karakterini canlandıran Daisy Didley ve yönetmen Johnson da daha önceki açıklamalarında serideki olay örgüsünü savunmuştu. Ancak Star Wars için önemli isimlerden biri, Mark Hamill, yönetmenin karakteri Luke Skywalker’ı ele alış biçimini eleştirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni Star Wars üçlemesinin son filmi Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi (Star Wars: The Rise of Skywalker) 20 Aralık 2019’da vizyona girecek.

J.J. Abrams’ın yönetmenliğindeki filmin başrollerinde Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, John Boyega gibi isimler var.

Film, The Resistance'ın özgürlük adına verdiği son büyük savaşı ve Star Wars evreninin sevilen karakterlerinin bu uğurda tekrar bir araya gelmelerini konu ediyor. Fimin senaristlerinden Chris Terrio, yapımın Rey ve Kylo Ren’in ilişkisine odaklanacağını söylemişti.

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU