57 Boşnak’ı diri diri yakan eski Sırp asker, 20 yıl hapse çarptırıldı

Bosna'daki savaşta 57 Boşnak sivili canlı canlı yakarak öldüren eski Sırp asker Radomir Susnjar'a 20 yıl hapis cezası verildi. 64 yaşındaki Susnjar, 5 yıl önce Fransa’da yakalanarak Bosna Hersek’e iade edilmişti

Savaş suçu işlediği iddiasıyla yargılanan eski Sırp asker Susnjar hakkında 20 yıl hapis cezası verildi  / Fotoğraf: AA  

Bosna Hersek Mahkemesi, savaş suçu işlediği iddiasıyla yargılanan 64 yaşındaki eski Sırp asker Radomir Susnjar hakkındaki kararını açıkladı.

Mahkemeden yapılan açıklamada, eski Sırp asker Susnjar'ın 14 Haziran 1992 tarihinde, Milan Lukic ve Sredoje Lukic ile birlikte, ülkenin doğusundaki Visegrad şehrinde Boşnak sivillerin esir tutulduğu bir eve baskın düzenlediği belirtildi. Susnjar ve suç ortaklarının, aralarında bir ve beş yaşındaki iki çocuğun da bulunduğu 57 Boşnak sivili, Pionirska Sokağı'ndaki başka bir eve götürerek diri diri yaktıklarını belirten mahkeme, eski Sırp askerin sivillere karşı savaş suçu işlediğine hükmetti. Mahkeme, Susnjar hakkında 20 yıl hapis cezası verdi.

Suç ortakları da ceza almıştı

Fransa'da 2014 yılında yakalanan Susnjar, geçen yıl haziran ayında Bosna Hersek'e iade edilmişti. Daha öhce yapılan yargılamalarda Susnjar'ın suç ortaklarından Milan Lukic müebbet, Sredoje Lukic ise 27 yıl hapse çarptırılmıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU