Diziler dönüyor, yeni yayın tarihleri belli oldu

Dizilere, Ocak başında TV kanallarının reklam anlaşmaları yenilemeleri için üç hafta ara verildi

TV kanallarının reklam anlaşmaları nedeniyle ara verdiği diziler 3 hafta aranın ardından ekrana dönüyor

Yeni yıl ile ara verilen televizyon dizileri ekranlara dönüyor. Kanal D, Show TV, ATV, Fox TV, TV 8 ve Star TV’de yayınlanan dizilerin 3 haftalık aradan sonda yeni yayın tarihleri belli oldu. 

Diziler ne zaman başlayacak?

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz: 22 Ocak 
 


Bir Zamanlar Çukurova: 24 Ocak
 


Yasak Elma: 21 Ocak
 


Çukur: 21 Ocak
 


Gülperi: 25 Ocak
 


Avlu: 24 Ocak
 


Sen Anlat Karadeniz: 23 Ocak 
 


Kadın: 22 Ocak
 


Bizim Hikaye: 24 Ocak
 


Söz: 21 Ocak
 


Çarpışma: 24 Ocak
 


Erkenci Kuş: 26 Ocak
 


Muhteşem İkili: 24 Ocak
 


Arka Sokaklar: 25 Ocak
 


Kızım: 25 Ocak
 


Dizilere neden ara verilmişti? 

Özel kanalların yeni yılla birlikte reklam anlaşmalarını yenilemeleri nedeniyle sevilen yerli diziler ekrana üç hafta ara verdi. TRT dışında tüm kanallar yılbaşından itibaren dizilerin yeni bölüm yayınlarını durdurdu. Ancak çekimleri başlayan diziler ekrana dönmeye hazırlanıyor. 

Türkiye’de şu anda yayında olan 35 dizi var

Çevrimiçi dizi ve film platformu Netflix'in 22 ülkeden katılımcılarla yaptığı bir araştırma Türkiye’de dizi izleme alışkanlığı üzerine bazı istatistikler içeriyor. Buna göre, Türkiye'de tuvalette dizi izleyenlerin oranı yüzde 7. Araştırmaya göre Türkiye’de insanların yüzde 77’si evlerinin yanı sıra işe gidip gelirken veya yolculuk yaparken de dizi izliyor. 22 ülkeden 37 bin 50 kişi ile yapılan araştırmaya Türkiye’den katılanların yüzde 43’ü, dışarıda film ve dizi seyrederken, etrafındakileri gizlice onların ekranına bakarken yakaladıklarını söylüyor. Araştırmada, ‘Film ve dizi izlemek, etrafla sohbetten daha önemli’ diyenlerin oranı, Türkiye için yüzde 47. Bu rakam, araştırmanın yapıldığı 22 ülkedeki en yüksek oran olma özelliğini taşıyor” bilgisi var.

DAHA FAZLA HABER OKU