Selvi: CHP’lilerin yüzde 68’i, HDP’lilerin dahi yüzde 30’u harekâtı destekliyor deniliyor

Hürriyet yazarı, ABD'nin Ebubekir Bağdadi'yi öldürdükten sonra IŞİD'in parasının izini sürdüğünü ifade etti

Görsel: Twitter

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu'nda paylaşılan bir anketi köşesine taşıdı. Selvi, Barış Pınarı Harekatı'na AK Parti, MHP ve İYİ Parti seçmeninin yüzde 90'ından fazlasının destek verdiğini söyleyerek, "CHP’lilerin yüzde 68’i, HDP’lilerin dahi yüzde 30’u harekâtı destekliyor' deniliyor" ifadelerini de kullandı.

IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'nin öldürüldüğü operasyonun Ankara'daki yansımasına da değinen Selvi, "ABD, DEAŞ’ın parasının izini sürmeye başlamış. Bir ucunun Meksika’da çıktığı söyleniyor." dedi.

Abdülkadir Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

Barış Pınarı harekâtına ilişkin bir anket sonucu paylaşılıyor. AK Parti, MHP ve İYİ Parti seçmeninin Barış Pınarı harekâtına desteğinin yüzde 90’ın üzerinde olduğu belirtiliyor. 'CHP’lilerin yüzde 68’i, HDP’lilerin dahi yüzde 30’u harekâtı destekliyor' deniliyor. Barış Pınarı harekâtının sadece askeri boyutu değerlendirilmiyor. Siyasi sonuçlarının da masaya yatırılması isteniyor. Ama yapılmıyor. Sanıyorum o tartışma 6 Aralık tarihli MKYK’da yapılacak.

Ankara’da Bağdadi konusunun konuşulması pek sevilmiyor ama bu ulaştığım bilgileri paylaşmama engel değil. ABD’nin, Bağdadi’ye yönelik operasyonda DEAŞ’ın para kaynaklarına da ulaştığı ifade ediliyor. ABD, DEAŞ’ın parasının izini sürmeye başlamış. Bir ucunun Meksika’da çıktığı söyleniyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU