Karar yazarı: Ahmet Kaya bugün yaşasa lincin tekrar etmeyeceğini, ülkesinden kaçmak zorunda kalmayacağını kim söyleyebilir?

Akif Beki, "5 yıl öncesine dek Kadir İnanır’la Ahmet Güneştekin, Ercan Kesal yine orada olurdu. Ama CHP heyetiyle değil AK Parti il başkanı, belediye başkanıyla otururlardı o salonda" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Karar yazarı Akif Beki, sanatçı Ahmet Kaya'nın Magazin Gazetecileri Derneği'nin ödül töreninde uğradığı saldırının ardından Türkiye'yi terk etmesi ve gittiği Fransa'da yaşamını yitirmesini hatırlattı. Beki, "Ahmet Kaya bugün yaşasa o meşum linç gecesinin tekrar etmeyeceğini, canını kurtarmak için ülkesinden kaçmak zorunda kalmayacağını kim söyleyebilir?" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ahmet Kaya'nın 2013'teki Cumhurbaşkanlığı ödüllerine layık görülmesine değinen Beki, şunları söyledi:

28 Ekim, Ahmet Kaya’nın doğum günü... Her yıl 29 Ekim’de açıklanan Cumhurbaşkanlığı ödüllerinin sahipleri, 2013’te Cumhurbaşkanı Gül’ün talimatıyla önden ilan edilmişti. Rahmetlinin hatırasına adanarak doğum gününe denk getirilmesi, şık bir jestti.

Kaya'nın yaşamını anlatan 'Hep Sonradan' oyununun sezon açılışında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Kadir İnanır ve Ercan Kesal gibi isimlerle karşılaştığını da ifade eden Beki, şu ifadeleri kullandı:

5 yıl öncesine dek Kadir İnanır’la Ahmet Güneştekin, Ercan Kesal yine orada olurdu. Ama CHP heyetiyle değil AK Parti il başkanı, belediye başkanıyla otururlardı o salonda.
Roller değişti, külahlar değişti. Mevsimse yerinde sayıyor, aynı zehirli iklime döndü.
Ahmet Kaya bugün yaşasa o meşum linç gecesinin tekrar etmeyeceğini, canını kurtarmak için ülkesinden kaçmak zorunda kalmayacağını kim söyleyebilir?


Independent Türkçe, Karar

DAHA FAZLA HABER OKU