Dışişleri Bakanlığı’ndan ABD Temsilciler Meclisi kararlarına kınama: Yok hükmündedir

Dışişleri Bakanlığı, 1915 olaylarını “soykırım” olarak kabul edilmesi ve Suriye operasyonundan dolayı Türkiye’ye yaptırım uygulanmasını öngören tasarıları kabul eden ABD Temsilciler Meclisi’ni kınadı. Bakan Çavuşoğlu ise, “Yok hükmündedir” dedi

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “ABD Temsilciler Meclisi’nce bugün kabul edilen (Ermeni iddiaların ilişkin) kararı reddediyoruz” dendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye’ye yönelik yaptırım tasarısının kınandığı açıklamada, “Barış Pınarı Harekatımız gerekçe gösterilerek ülkemize yaptırım uygulanmasını öngören bir yasa tasarısının ABD Temsilciler Meclisi’nde kabul edilmesini şiddetle kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Çavuşoğlu: Yok hükmündedir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, “Barış Pınarı Harekatı’yla büyük oyunu bozduk. Projeleri hüsrana uğrayanlar raflardaki köhne tasarılara sarıldılar. Bizden bu yolla intikam alacaklarını sananlar yanılıyorlar. Tarihi siyasete alet edenlerin bu utanç verici kararı; hükümetimizin ve halkımızın gözünde yok hükmündedir!” açıklamasında bulundu.

 

Kalın: Türkiye’ye soykırım suçlamasında bulunanlar önce kendi tarihlerine baksınlar

Karara tepki gösteren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Amerikan Temsilciler Meclisi’nin Ermeni tasarısı, tarihin siyasete alet edilmesinin utanç verici örneklerinden biridir. Türkiye’ye soykırım suçlamasında bulunanlar önce kendi tarihlerine ve destekledikleri Asala ve PKK terör örgütlerinin kanlı geçmişine baksınlar” ifadelerini kullandı.

 

ABD Temsilciler Meclisi, 1915 olaylarına İlişkin Ermeni iddialarını "soykırım" olarak tanıyan karar tasarısını kabul etmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU