MSB: Rasulayn'ın güneyinde rejim unsuru olduğu iddia edilen 18 kişi sağ ele geçirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyindeki Rasulayn kentinin güneyinde Esad rejiminden olduğu iddia edilen 18 kişinin sağ ele geçirildiğini açıkladı

Fotoğraf: Reuters

Milli Savunma Bakanlığı, Ceylanpınar'ın karşısında bulunan Rasulayn kentinin güneyinde Esad rejiminden olduğu öne sürülen 18 kişinin sağ olarak ele geçirildiğini duyurdu.

Bakanlık, konunun Rusya'daki makamlarla koordine edildiğini aktardı.

Milli Savunma Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada şöyle dendi:,

Rasulayn’ın güneydoğusunda arama/tarama/keşif/emniyet faaliyeti sırasında Rejim unsuru olduğunu iddia eden 18 kişi sağ olarak ele geçirilmiştir. Konu incelenmekte olup, aynı zamanda Rusya Federasyonu makamları ile koordine edilmektedir.

 

Rusya ile varılan Soçi Mutabakatı ile ilgili açıklama da yapan Bakanlık, mutabakata Türkiye tarafından gerekli hassasiyetin gösterilerildiğini belirtti.

"DEAŞ ve PKK/YPG olmak üzere terör örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir"

MSB'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

22 Ekim 2019 tarihinde Fırat’ın doğusuna ilişkin Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında Soçi’de varılan mutabakat kapsamındaki hususların yerine getirilmesinde tarafımızca gerekli hassasiyet gösterilmiştir.

150 saatlik sürenin sonunda, Rusya Federasyonu tarafından, YPG’nin ağır silahlarıyla birlikte Türkiye-Suriye sınırından itibaren 30 kilometrenin, ayrıca da Münbiç ve Tel Rıfat’ın dışına çıkarıldığı bildirilmiştir.

Mevcut Barış Pınarı Harekât alanı sınırlarının batısı ve doğusunda 10 kilometre derinlikte, Kamışlı şehri hariç, Türk-Rus ortak devriyelerine başlanacaktır. Bu kapsamda devriye güzergâhlarında mayın, EYP temizlik faaliyetlerine ve keşif uçuşlarına başlanmıştır.

Türkiye, sınırlarının güneyinde bir terör koridorunun oluşmasına asla müsaade etmeyecek, başta DEAŞ ve PKK/YPG olmak üzere terör örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.

Böylece bölgede bir barış koridoru oluşturmak suretiyle yerlerinden edilmiş Suriye’li kardeşlerimizin gönüllü ve güvenli şekilde evlerine ve topraklarına dönmesi sağlanacaktır.


 

Independent Türkçe

     

DAHA FAZLA HABER OKU