Valilik yasakladı, Vali Aktaş izin verdi: Yasaklayandan hesabını soracağız

Nevşehir Valiliği’nin yasakladığı Atatürk’e Saygı ve Cumhuriyet Yürüyüşü Nevşehir Valisi’nin daveti üzerine gerçekleştirildi. CHP Nevşehir Milletvekili Sarıaslan, Vali Aktaş’ın 'Yasakta benim imzam yok, yasaklayandan hesabını soracağız' dediğini aktardı

Fotoğraf: AA

Nevşehir'de CHP İl Başkanlığı tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenmek istenen Atatürk’e Saygı ve Cumhuriyet Yürüyüşü’ne valilik izin vermedi. Vali Vekili Aydın Abak imzasını taşıyan yazıda yürüyüşün ‘Kamu düzenini bozacağı’ gerekçesi ile yapılmasının uygun görülmediği belirtildi.  Valiliğin bu kararı birçok tepkiye neden oldu.

nevsehir-yuruyus-izni-verilmedi3 (1).jpg
Yürüyüş, Vali Vekili Aydın Abak imzasıyla yasaklanmıştı

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında CHP’nin gerçekleştirmek istediği yürüyüş bugün yapıldı. CHP İl Başkanlığı binası önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan partililer, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Ne mutlu Türk'üm diyene" sloganları ile Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

CHP İl Başkanı Kamil Gülmez'in anıta çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

20191029_2_39046501_48967671.jpg
CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan Fotoğraf: AA

 

 Yürüyüş için Vali Aktaş davet etti

Yasaklanan yürüyüşün nasıl yapıldığını ise CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan anlattı. Vali İlhami Aktaş'ın daveti üzerine bugün bir araya geldiklerini ve yürüyüşü gerçekleştirdiklerini söyleyen Sarıaslan, şöyle konuştu:

Birtakım yanlış anlaşılmalara yol vermemek adına Sayın Vali bizi bugün çay içmeye davet etti. Kendisiyle görüştüğümüzde, 'Ben Japonya'daydım. Yasaklamada benim imzam yok ama imzası olan şahıstan da bunun hesabını soracağız' dedi. Biz devletin sözüne güvenmek zorundayız. İmza atan şahıstan hesap sorulmazsa, ben milletvekili olarak buradaki Nevşehir halkıyla bunun hesabını sorarız.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU