İstanbul, Bursa ve Mersin'de IŞİD operasyonu: 34 gözaltı

Operasyonlarda gözaltına alınan kişilerin, Ebubekir Bağdadi'nin öldürülmesi nedeniyle sansasyonel eylem hazırlığı yaptığı ileri sürüldü

Fotoğraf: AA

İstanbul ve Mersin'de radikal dini örgüt IŞİD'e yönelik operasyonlarda, eylem hazırlığında olduğu öne sürülen 8 kişi gözaltına alındı.

"Cumhuriyet Bayramı törenlerine saldıracaklardı" iddiası

İstanbul'daki operasyonda, Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında sansasyonel eylem hazırlığında olduğu iddia edilen şahıslara yönelik yapıldı. 

Örgütün lideri Ebubekir Bağdadi'ye yönelik İdlib'teki operasyon nedeniyle eylem hazırlığı yaptığı ve lojistik destek için bir takım temaslarda bulunduğunu ileri sürülen üç kişinin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin takibine takıldığı belirtildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çalıntı aracı Valilik yakınına park etmişler

Üç kişiye yönelik takibin ardından, zanlıların geçen hafta Sancaktepe'de çalınan 34 BNF 419 plakalı aracı sahte plaka takarak Fatih'teki İstanbul Valiliği yakınlarına park ederek buradan ayrıldıklarını tespit edildi.

Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında eylem yapacakları değerlendirilen şüpheliler, Fatih, Ataşehir ve Sancaktepe'de 5 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alındı. Baskın yapılan adreslerde yapılan aramalarda 1 pompalı tüfek, 1 tabancayla çok sayıda mermi, örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

Suç kayıtları var

IŞİD üyeliğinden suç kayıtları bulunan şüphelilerden birinin örgüt üyeliğinden uzun süre cezaevinde kaldığı, bir şüphelinin kardeşinin ise Suriye'deki çatışma bölgelerinde öldürüldüğü belirlendi. 

Bursa'da gözaltına alınanlar arasında Suriyeliler de var

Bursa'da İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile İstihbarat şube müdürlüklerine bağlı ekiplerin operasyonunda ise IŞİD bünyesinde faaliyet yürüttüğü iddiasıyla 26 kişi gözaltına alındı. 

Gözaltına alınanların 12'sinin Suriye uyruklu olduğu belirtildi. Suriye uyrukluların sınır dışı işlemleri için Bursa Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilecek.

Kent merkezi, Tarsus ve Bozyazı'da operasyon

Mersin'de ise İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, IŞİD'in eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma başlattı. Kent merkezi ile Tarsus ve Bozyazı ilçelerinde düzenlenen operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlıların evlerinde yapılan aramada dijital malzemeler ile 9 milimetre çapında 23 fişek ele geçirildi. 

Şüphelilerin öldürülen Ebubekir Bağdadi için eylem hazırlığı yaptıkları ileri sürüldü.


Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU