HAK-PAR Genel Başkanlığı’na Latif Epözdemir seçildi

Hak ve Özgürlükler Partisi, sekizinci olağan kongresini Ankara’da gerçekleştirdi

Latif Epözdemir HAK-PAR Genel Başkanı oldu / Facebook

HAK-PAR 8. Olağan Büyük Kongresi’nde Genel Başkan seçilen Latif Epözdemir, “HAK-PAR Kürdistan’da yaşayan Kürtlerin, Süryanilerin, Ermenilerin, Türk ve Türkmenlerin ortak partisidir” dedi.

Ankara’da gerçekleştirilen kongrede, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Polit Büro üyesi Ali Hüseyin, Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgırtu) Ankara Temsilcisi Lokman Baksederi ile birlikte çok sayıda misafir de hazır bulundu.   

Kongrede genel başkanlık için Necati Bayram, Latif Epözdemir ve eski başkan Refik Karakoç aday oldu.

Kongre tartışmalarının ilerleyen saatlerinde Refik Karakoç adaylıktan çekilirken iki aday arasında gerçekleşen üçüncü tur seçimlerin ardından Latif Epözdemir yeni HAK-PAR Genel Başkanı seçildi.
 

HAK-PAR
HAK-PAR Sekizinci Olağan Büyük Kongresi


35 kişilik kurul üyeliği önerisi kabul edilmedi

Kongrede farklı görüşler nedeniyle en uzun tartışılan konu yönetim kurulu üyelerinin sayısı oldu. Bir grup kurul üyelerinin sayısının 35 kişiden oluşmasını önerse de öneri kabul görmeyerek 45 olarak kaldı.

Seçimler sonucu üçü kadın 45 parti meclis üyesi seçildi. Ayrıca 15 yedek üyenin yanı sıra yedi kişilik Parti Disiplin Kurulu ve üç yedek üye delegelerce seçildi.

Genel başkanlığa seçilen Latif Epözdemir, sonuç konuşmasında "HAK-PAR, Kürdistan coğrafyasında yaşayan Kürtlerin, Süryanilerin, Ermenilerin, Türk ve Türkmenlerin ortak partisidir" diyerek, tüm kesimlerin HAK-PAR çatısı altında ve dayanışma içerisinde olma çağrısı yaptı. 


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU