Maurice Robinson, Essex'te tırda bulunan 39 göçmenin kazara ölümüne neden olmakla suçlanıyor

25 yaşındaki Maurice Robinson, kumpas kurmak ve kara para aklama suçlarından da yargılanıyor

Soruşturmayla ilgili üç kişi daha göz altında tutuluyor (Irish Times)

Birleşik Krallık'ın Essex bölgesinde bir konteynerin içinde 8 kadın ve 31 erkeğin ölü bulunmasının ardından göz altına alınan tır şoförü, 39 kişinin ölümüne neden olmakla suçlanıyor.

Kuzey İrlandalı 25 yaşındaki Maurice Robinson, aynı zamanda insan kaçakçılığı, yasa dışı göçmenliğe yardım etme ve kara para aklama suçlarıyla da yargılanıyor.

Grays kentindeki Waterglade Retail Park'ta yapılan trajik keşiften üç gün sonra suçlamalar cumartesi günü Kraliyet Savcılık Servisi'nce yöneltildi.

Mo ismiyle tanınan Robinson'ın ilk duruşması pazartesi günü Chelmsford Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ölümlerin ardından Essex Polisi üç şüpheliyi daha sorgulamaya devam ediyor. Soruşturmayla bağlantılı olduğu düşünülen beşinci bir kişiyse cumartesi erken saatlerde Dublin'de göz altına alındı.

Diğer yandan Belçika polisi bu tırın Birleşik Krallık'a (BK) gönderilmesinden önce aracı Zeebrugge'ye getiren şoförün peşinde.

Kurbanların başlangıçta Çinli olduğu düşünülmüştü ancak şimdi polis pek çoğunun Vietnam'daki kırsal bir topluluktan geldiğine ilişkin söylentileri araştırıyor.

Pham Thi Tra My isimli 26 yaşındaki Vietnamlı bir kadının cuma günü bahsi geçen tırın Belçika'dan BK'ya gitmek üzere gemiye yüklendiği esnada annesine "nefes alamıyorum" diye mesaj attığı ortaya çıktı.

Olayı soruşturan dedektif, başkomiser Martin Pasmore, cumartesi gazetecilere verdiği demeçte, kurbanların uyruğunun henüz bilinmediğini ancak her ne kadar "başka uyrukluları da kapsama ihtimali bulunsa" da Vietnamlı bir topluluğa odaklandıklarını dile getirmişti.

Polis memurları, cesetlerle birlikte "çok, çok az" belge bulmalarının ardından parmak izlerinden, DNA'lardan ve diğer ayırt edilebilir özelliklerden yararlanarak kurbanların kimliklerini belirlemeye çalışıyor.

Essex Polisi soruşturmadaki ilk gözaltılarını duyururken şu sözlere yer vermişti:

Kraliyet Savcılık Servisi, Essex Polisi'ni cesetleri çarşamba günü Grays'te bulunan 39 kişinin ölümünün soruşturulmasıyla bağlantılı bir kişiyi göz altına almak için yetkilendirdi. Watergate Retail Park'ta yapılan keşiften kısa süre sonra, Kuzey İrlanda'nın Craigavon yerleşkesindeki Laurel Drive'da yaşayan 25 yaşındaki Maurice Robinson gözaltına alındı. Robinson, 28 Ekim Pazartesi günü Chelmsford Sulh Ceza Mahkemesi'nde 39 kişinin ölümüne sebebiyet vermekten, insan kaçakçılığından, yasa dışı göçmenliğe yardım etmekten ve kara para aklamaktan yargılanacak. Bu soruşturmayla bağlantılı olarak üç kişi daha gözaltına alındı. İnsan kaçakçılığı ve ölüme sebebiyet verme şüphesiyle göz altına alınan Warrington'dan 38 yaşında bir erkek, 38 yaşındaki bir kadın ve Kuzey İrlanda'dan 48 yaşındaki bir erkek nezarette tutulmaya devam ediyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/crime

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU