Cumhuriyet’in 96'ncı yılında devlet erkânı Anıtkabir'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in hazır bulunduğu Anıtkabir ziyaretine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katılamadı.

Fotoğraf: İHA

Cumhuriyet'in 96'ncı yaşında devlet erkânı, Anıtkabir’i ziyaret etti. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet ,Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkarak çelenk bıraktı.

AW841070_04-min.jpg

Fotoğraf: İHA


Erdoğan'ın yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve iki partinin milletvekilleri de ziyarette hazır bulundu. 

AW841070_07-min.jpg

Fotoğraf: İHA


Bir süre önce rahatsızlık geçiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise törende yer almadı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Anıtkabir özel defterini imzalayan Erdoğan, şu ifadelere yer verdi: 

Aziz Atatürk, bugün millet olarak büyük bir heyecanla Cumhuriyetimizin 96. yıldönümünü kutluyoruz. Bu gurur günümüzde zat-ı âlinizi ve İstiklal Harbimizin tüm kahramanlarını, vatanımız uğruna can veren aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Bağımsızlığımıza ve millî bekamıza yönelik saldırıların arttığı bir dönemde Kurtuluş Savaşımızı zafere taşıyan direniş ruhuyla yurt içinde ve yurt dışında mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. 9 Ekim’de başlattığımız ve kısa sürede çok ciddi başarılara imza attığımız Barış Pınarı Harekâtı ile Suriye sınırımız boyunca kurulmak istenen terör koridorunu dağıtarak kararlılığımızı bir kez daha tüm dünyaya gösterdik. Ruhun şad olsun.

AW841070_09-min.jpg

Fotoğraf: İHA


Erdoğan, Anıtkabir'deki ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tebrikatını Kabul" toplantısına katıdı. Anıtkabir'deki törene gelmeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabulde yerini aldı.

AW841070_14-min.jpg
Fotoğraf: İHA


Ayrıca bugün akşam saatlerinde Erdoğan'ın ev sahipliğinde Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi bünyesindeki Sergi Salonu'nda kabul töreni gerçekleştirilecek. Yaklaşık 5 bin kişinin katılması beklenen törende devam eden Barış Pınarı Harekatı'nda görev alan subay, astsubay, er ve sağlık görevlileri de ağırlanacak.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU