İBB’den ihtarname: Eminönü’nde balık ekmek satan 3 tekne boşaltılacak

İş yerlerinin boşaltılması için son tarih 1 Kasım olarak belirlendi

Fotoğraf: Reuters

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eminönü’nde balık ekmek satan iş yerlerinin boşaltılması için ihtarname gönderdi.

İBB Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı 18 Ekim’de Galata Köprüsü ile Turyol İskelesi arasındaki bölgede 3 teknede faaliyet gösteren kiracılara ihtarname gönderdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Aksi durumda polis zoruyla boşaltılacak”

İhtarda kira sözleşmesinin 1 Kasım 2019 itibarıyla dolduğu kaydedildi. İBB yazısında, anılan yerlerin boş ve işgalsiz olarak belediyeye teslimi istenirken aksi bir durumda söz konusu yerlerin polis zoru ile boşaltılacağı bildirildi.

Kooperatif başkanı: Zaman zaman tatsız olaylar da oldu…

İhtarname gönderilen kiracılardan Tarihi Eminönü Turizm Balık Ekmek Kooperatifi Başkanı Arif Hikmet İlke, alınan karara ilişkin “Balık-ekmek, bu bölgedeki kültürün bir parçası… Alınacak kararlarda bunun göz önünde bulundurulmasını istiyoruz. Evet zaman zaman bazı tatsız olaylar da oldu. Ancak, biz tekne sahipleri olarak buraya gelen insanlara en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. İBB’nin, bundan sonra burası ile ilgili nasıl bir tasarrufta bulunacağını bilmiyoruz” dedi.

Konu ile ilgili İBB kaynakları da Hürriyet’e şu açıklamayı yaptı:

Tarihi yarımada ile ilgili bütüncül bir proje geliştiriliyor. Eminönü de bu projenin bir parçası. Orada, tarihi yarımadaya çok da yakışmayan görüntüler söz konusu. Şunun bilinmesi gerekir ki, o bölgede mevcut kiracılar gidecek yerine başka kiracılar gelecek şeklinde bir durum söz konusu değil.

Bölgedeki balıkçılar en son olarak bir aileyi darp ettiği iddiasıyla gündeme gelmişti.

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU