Çelik'ten Bağdadi açıklaması: Türkiye, ABD ile yüksek bir koordinasyon içerisinde oldu, ABD uçakları Fırat Kalkanı Harekat bölgesinden uçuş yaptı

AK Parti Sözcüsü Çelik, IŞİD lideri Bağdadi'nin öldürülmesine ilişkin "DAEŞ terör örgütüne yapılan neyse PYD/YPG/PKK'ya da aynı şekilde yaklaşılması gerekir" açıklamasında bulundu

Fotoğraf: AA

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) lideri Ebubekir Bağdadi'nin öldüğü operasyonun ABD ile yüksek koordinasyon içerisinde yürütüldüğünü söyledi.

Çelik, "TSK gerekli koordinasyonu sağlamıştır. ABD uçakları Fırat Kalkanı Harekat bölgesinden uçuş yaptı" açıklamasında bulundu.

AK Parti Sözcüsü, SDG'li Mazlum Abdi'nin ABD'ye davet edilmesiyle ilgili, "Bir terör örgütü liderinin öldürülmesi söz konusuyken bir başka terör örgütünün sözde liderinin ABD'ye davet edilmesinin terörle mücadele konusunda ne kadar büyük bir çelişki oluşturduğunun altını çiziyoruz" ifadelerini kullandı.

Çelik'in açıklamalarının öne çıkan kısımları şöyle:

- Barış Pınarı Harekatı başladığından herkes bunun DAEŞ'la mücadeleyi sekteye uğratacağını söylüyorsu ama görüldüğü gibi kısa bir süre sonra DEAŞ liderinin bertaraf edilmesi mümkün olmuştur. 

- Fırak Kalkanı Harekatı'nda DAEŞ'la göğüs göğüse mücadele eden NATO ülkesi Türkiye'dir. 

- Türkiye, birden fazla cephede birden fazla terör örgütüne karşı mücadele yürütmüştür. 

-  DAEŞ terör örgütü dinimize insanlığa karşı en büyük suçu işleyen örgütlerdendir liderlerinin öldürülmesi terörle mücadelede dönüm noktasıdır.

- Türkiye DAEŞ'a yönelik binlerce operasyon gerçekleştirmiştir. İncirlik Hava üssü mücadelede önemli bir rol üstlenmiştir. 

- YPG/PKK terör örgütünnün varlığı DAEŞ'in zemin bulmasına imkan vermektedir. 

- DAEŞ terör örgütüne yapılan neyse PYD/YPG/PKK'ya da aynı şekilde yaklaşılması gerekir. 

- DAEŞ terör örgütü neyse PYD/YPG/PKK da odur. 

- (Suriyeli sığınmacıların durumu) Bu konuda en çok konuşan AB, sınıfta kalmıştır. Yerleştirme kotalarını artırmaları gerekiyor. Güvenli bölgeye pozitif katkı yapmaları gerekiyor.

- Geri gönderme ilkesine insanı sebeplerle bağlılığımızı sürdürüyoruz. 

- Türkiye mülteci kampı haline getirilmiş bir memleket olarak görülmemeli. 

- Türkiye'nin demografik yapıyı çalıştığı iddialarını görüyoruz. Etnik temizliği yapan oradaki terör örgütleridir. PYD/YPG terör örgütlerinin neler yaptığı ortadadır. Türkiye'nin kültüründe etnik temizlik diye bir yaklaşım yoktur. Bu iddiaları söyleyenler bölgedeki azınlık guruplarla konuşsunlar. 

- Barış Pınarı Harekatı'yla yaptığımız şey her şeyin yerli yerine oturmasıdır. 

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU