Avengers: Endgame senaristleri beyaz perdeye uyarlamak istedikleri iki Marvel kötüsünü açıkladı

Christopher Markus, “Bunun gerçekleşeceğini söyleyemem ama keyifli olurdu” dedi

Dijitize edilmiş bir yüz formundaki Arnim Zola ve süper insan zekasına sahip MODOK senaristlerin gözdesi (Marvel)

Thanos'un nihai yenilgisi ve Sonsuzluk Destanı’nın sonlanmasıyla Marvel Sinematik Evreni kahramanlarının yeni düşmanlarla yüzleşeceği yeni bir evreye girmek üzereyiz.

Buna istinaden hayranların görmeyi umduğu pek çok kötü karakter arasında, Avengers: Endgame senaristleri Christopher Markus ve Stephen McFeely'nin bir gün beyaz perdede mutlaka görmek istediği iki tanesi öne çıkıyor. CinemaBlend'e konuşan Markus listesinin başında hangi kötü karakterin olduğunu açıkladı:

İş benim için hep dönüp dolaşıp beyaz perdede her zaman görmek istediğim elemana, MODOK'a geliyor. Ayrıca nihai olarak yok edildiğini söylemek güç ve sanırım Zola'nın üçüncü kez ete kemiğe büründüğünü görmek isteyebilirdim. Bu sefer robotik bir bedende. İlk önce insan formundaydı, sonra onu ekrandaki bir insan yüzü olarak gördük, bu sefer onun devingen bir robotik varlık olmasını isterdim. Bunun gerçekleşeceğini söyleyemem ama keyifli olurdu.

Açıkladığı üzere Christopher Markus'un Marvel'ın beyaz perdeye taşımasını istediği ilk kötü karakter MODOK (the Mental Organism Designed Only for Killing / Sadece Öldürmek İçin Tasarlanmış Zihinsel Organizma). MODOK esasen İleri Fikir Mekaniği (A.I.M.) adındaki bilimsel terörist yapılanmaya çalışan bir teknisyen olan George Tartleton'dı. George Tartleton, ona süper insan zekası ve psionik güçler kazandıran bir A.I.M. deneyinin parçası oldu.

Talihsiz bir şekilde deney, kafasını mutasyona uğratarak devasa hale getirdi. Kafasını desteklemek için mekanik bir dış iskelete ve (X-man'in Profesör X-avier'ınınki gibi) bir manyetik sandalyeye bağımlı hale geldi. Dev kafalı karakterin ekrana nasıl yansıtılacağıyla ilgili bariz tereddütlere rağmen hayranlar yıllardır MODOK'u görmek istiyor ve Markus'la McFeely de karakter konusunda hevesli. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Stan Lee ve Jack Kirby'nin yarattığı karakterin iyi tarafı, yıllar boyunca pek çok Marvel kahramanıyla karşı karşıya gelmiş olması. Bu sayede pek çok farklı filmde yer alabilecek bir karakter. MODOK'un karşı karşıya gelebileceği en bariz karakterlerden biri Kaptan America. McFeely ve Markus'un çalışmak istediği diğer kötü karakter de burada devreye giriyor.

MODOK'un aksine Arnim Zola, Toby Jones'un oyunculuğunda İlk Yenilmez: Kaptan Amerika (Captain America: The First Avenger) ve Kaptan Amerika: Kış Askeri (Captain America: The Winter Soldier) filmleriyle halihazırda Marvel Sinematik Evreni’nde arzı endam etmişti.

II. Dünya Savaşı sırasında Zola, Red Skull'la beraber (dünya hakimiyeti hedefiyle hareket eden paramiliter örgüt) Hydra'ya üye bir bilim insanıyken Kaptan Amerika'yla karşı karşıya gelmişti. Kış Askeri’nde Hydra'nın hedefleri doğrultusunda eylemlerde bulunmaya devam eden Zola, dijitalleştirilmiş bir formda geri döndü.

Markus, Zola'yı iyi adamın hedeflerinin önünde bir engel olarak tekrar görmek istiyor.Bu üçüncü yapımda, Zola'nın robotik bir bedende dijitize edilmiş bir yüz olarak nihai formuna erişmiş olması öngörülüyor.

Senarist, karakterin Kış Askeri’ndeki akıbetinin belirsiz olduğunu itiraf ediyor. Dijitize edilmiş formunda ölmüş görünse de deli bilim insanının, bu sefer kendine ait bir bedende kaosa yol açmasının önünü açacak şekilde olay örgüsüne kolayca tekrardan işlenmesi mümkün. Bu gerçekleşmeyebilir ama Markus'un dediği gibi, keyifli olurdu.

 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU