Şartlı ceza indirimi teklifi kanunlaşırsa 129 bin kişi tahliye olacak

Cezaevlerinde şu an 284 bin civarında tutuklu ve hükümlü bulunuyor

Sincan Cezaevi (Fotoğraf: AA)

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, şartlı ceza indirimi kanun teklifinin yasalaşması halinde toplamda 129 bin kişinin tahliye olacağını söyledi.

Yıldız, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda “Şartlı ceza indirimi kanun teklifinin yasalaşması halinde, ilk etapta 93 bin kişi, zaman içinde 36 bin olmak üzere toplamda 129 bin kişi tahliye olur. 14 Eylül tarihi itibariyle cezaevinde toplam hükümlü ve tutuklu 284 bin 624 kişi bulunmaktadır. Ülkemizdeki adli hakikat budur” diye yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cezaevlerinde halen 284 bin civarında tutuklu ve hükümlü bulunuyor. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün Temmuz 2019 verilerine göre Türkiye'de 353 cezaevi bulunuyor ve bunların toplam kapasitesi 218 bin.

MHP’nin geçen meclise sunduğu yasa teklifinde uyuşturucu, gasp, dolandırıcılık gibi suçlar af kapsamına girerken, siyasi suçlar kapsam dışında bırakılmıştı. Bu dönem gündeme gelecek olan teklifte de benzer suçların kapsam dışı olacağı konuşuluyor.

MHP’nin af teklifine ilişkin en çok merak edilen konulardan biri, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın tahliye edilip edilmeyeceği.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU