Sancaktepe Belediye Başkanı Döğücü: Londra'da saldırıya uğradım, Avrupa ülkeleri önlem almalı

Ekibinin araya girmesiyle saldırıdan yara almadan kurtulduğunu söyleyen Şeyma Döğücü, “Büyükelçiliğimize bilgi verdik, gerekeni yapacağız “ diyerek olayın takipçisi olacaklarını ifade etti

Avrupa Birliği'nin (AB) yerel yönetimlerle ilgili Strazburg'da gerçekleştirilecek toplantı öncesi Londra’ya giden Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Westminster'da saldırıya uğradığını söyledi.

Independent Türkçe'nin ulaştığı Döğücü, olay anına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Londra'da saat kulesi ve parlamento binasının bulunduğu yerde danışmanlarım ve ekibimle birlikte dolaşıyorduk. Yaklaşık 500 kişilik bir grup, aynı yerde ellerinde terör örgütü posterleri ve ülkemiz aleyhinde yazılar bulunan pankartlarla gösteri düzenliyordu. Biz de tesadüfen oradaydık. Ülkemize ve Cumhurbaşkanımıza hakaretlerde bulunuyorlardı. Türkiye’nin Suriyeli çocukları kimyasal silah kullanarak öldürdüğü, sivilleri katlettiği yalanını söylüyorlardı. 

"Sopalarla, yumruklarla üstümüze geldiler ekibim araya girdi"

Bu duruma tepki gösterdiğini belirten Döğücü, danışmanlarının araya girmesiyle darp edilmekten kurtulduğunu ifade etti:

PKK/ YPG yandaşları, Suriye'den çıkarılmayı hazmedemedikleri içi kara propaganda yapıyor. Milletini seven hiçbir vatandaşımız bu yalanlara dayanamaz, tepki gösterir. Ben de gösterdim. Türkiye aleyhinde söylenen yalanlara dayanamadım. 'Yalan söylüyorsunuz, hepiniz yalancısınız' diye bağırıp tepki gösterince, sopalarla üstümüze doğru geldiler. Bayrak sopaları ve yumruklarla saldırdılar. Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanımıza hakaretlerde bulunuyorlardı. Buna sessiz kalamazdım, yalan söylediklerini ifade ettim. Ekibimin araya girmesiyle bana ulaşamadılar. Beni bölgeden uzaklaştırdılar. Arkamızdan koşarak saldırmak istediler ama başarılı olamadılar.

Sancaktpee Bel. Başk. Şeyma Döğücü 2. Twitter. jpg
Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü / Twitter @SeymaDgc


Olay yerinde bulunan polisin sayıca yetersiz olmasına rağmen set oluşturup geçişe izin vermediğini anlatan Şeyma Döğücü, sürecin takipçisi olacaklarını söylüyor:

Büyükelçiliğimize bilgi verdik, gereken neyse onu yapacağız. Sürecin takipçisiyiz.

Türkiye aleyhindeki olayların arttığını ifade eden Sancaktepe Belediye Başkanı Avrupa ülkelerine şu mesajı verdi:

Avrupa'da Türkiye aleyhinde yapılan gösterilerin sayısı artıyor. Bu gösterilerin, orada yaşayan  ve ülkesini seven tüm Türk vatandaşlarını rencide ettiğini düşünüyorum. Avrupa  ülkeleri artık bu duruma önlem almalı.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU