Gine-Bissau'da polis muhalefet mitingini engellerken bir protestocu hayatını kaybetti

Polis, muhalefet destekçilerinin bir sonraki ay gerçekleşecek başkanlık seçimlerinin ertelenmesi çağrısında bulunmak için yapacakları mitingi engelledi

10 Mart'taki parlamento seçimleri barışçıl geçmişti (AFP)

Gine-Bissau’da, polis cumartesi günü muhalefet destekçilerinin bir sonraki ay düzenlenecek başkanlık seçimlerinin ertelenmesi için gerçekleştirecekleri mitingi engelledi. Olayda bir kişi hayatını kaybederken pek çoğu yaralandı. 

Polis, protestoyu düzenleyenleri Sosyal Yenilenme Partisi’nin (PRS) genel merkezinde tutmak için cop ve biber gazıyla müdahale etti. O sırada binlerce gösterici de bölgede toplanmıştı. 

Muhalefet, muhtemel bir hilenin önüne geçilmesi için seçmen kütüklerinin gözden geçirilmesi talebiyle seçimin ertelenmesini istiyor. Demba Balde isimli 48 yaşındaki kurbanın kardeşi Alimo Balde AFP’ye verdiği demeçte olayla ilgili, “Silahlı polis kordonu sokaktaki arkadaşlarımızın arasına katılmamıza engel oldu. Arbede yaşandı ve Bemba 4 polis görevlisi tarafından yakalandı. Polisler ona vurdu ve biber gazı sıktı. Yere düştü, kanlar içindeydi ve nefes almakta güçlük çekiyordu. Onu geri getirmeye çalıştık ama hastaneye varmadan önce maalesef hayatını kaybetmişti” dedi. 

 

 

Polisin göstericileri dağıtmaya çalıştığı esnada pek çok muhalif de atılan biber gazıyla yaralandı. 10 Mart’ta düzenlenen parlamento seçimleri barışçıl biçimde geçmişti. 

DAHA FAZLA HABER OKU