Doktora tezini savunmaya ret mektuplarından yaptığı etekle gitti

Geçmişteki reddedilişlerin, başarısının bir parçası olmasını istedi

Genç kadına sosyal medyadan destek yağdı (@kirbycai / Twitter)

Bir doktora öğrencisi tez savunması sırasında son 5 yılda aldığı ret mektuplarından yapılan eteği giyerek, kariyerinin kötü anlarını bağrına bastı.

Doktora derecesini kazanmak için geçmesi gereken son "sınavı" 7 ekimde, Michigan Eyalet Üniversitesi’nde veren Caitlin Kirby, yeryüzü ve çevre bilimleri hakkındaki araştırmasını savundu.

Geçmiş retlerini özetleyen eteği giydiği fotoğrafı Twitter’da paylaşan ve o zamandan beri 23 binden fazla beğeni alan Kirby, doktora derecesini başarıyla tamamladığını açıkladı.

Kirby “Doktora tezimi bugün başarıyla savundum!” diye yazdı ve şunları ekledi:

Süreçteki başarısızlıkları kabul etmek ve normalleştirmek için tezi doktora boyunca aldığım ret mektuplarından yapılan bir etekle savundum.

Etek burslardan, akademik yayınlardan ve konferanslardan gelen, yelpaze şeklinde katlandıktan sonra birleştirilmiş 17 ret mektubundan oluşuyordu.

Lansing State Journal gazetesine eteği tamamladıktan sonra fazladan mektup kaldığını söyleyen Kirby’e göre eteği giymesinin nedeni, başarıya ulaşmanın neler gerektirdiğini hatırlatmak istemesiydi.

Tüm o eski mektupları yeniden gözden geçirme ve bu eteği yapma süreci bana başarıya ulaşmak için birçok kez denemeniz gerektiğini hatırlattı” diyen Kirby şöyle devam etti: “Sürecin doğal bir parçası da yol boyunca reddedilmek.

Kirby ayrıca, doktora dersleri boyunca çalışma arkadaşları ve danışmanıyla sürekli tartıştıkları bir konu olduğunu söylediği “reddedilmeyi normalleştirmenin" önemine dair de konuştu:

Doktoradaki son sınavınızda retlerinizi giymek mantık dışı görünebilir. Ama biz aldığımız retler üzerine her hafta konuştuk ve ben de bunun bir parçası olmalarını istedim.

Kirby’nin danışmanı ve MSU’da profesör Julie Libarkin’e göre Kirby'nin aldığı retler, nihayetinde önemli başarılar elde etmesini sağladı. Kirby doktorasını tamamlamanın yanı sıra kentsel tarım araştırması yapmak için Fulbright Programı’ndan hibe almayı da garantiledi. Libarkin bu başarının Kirby’nin aldığı her retle araştırma önerilerini geliştirdiği için mümkün hale geldiğini düşünüyor.
 


Sosyal medyada birçok kişi Kirby’nin ret karşısındaki pozitif ve ilham verici tavrına, mizahına övgüler yağdırdı.

Bir kişi “Tebrikler! Son zamanlarda bazı zor reddedilişler yaşadım, bu yüzden bunu gördüğüme sevindim” diye yazdı.

Bir başkasıysa şunları söyledi:

Tebrikler; başarısızlığa burun kıvırmak için harika bir yol.

Kirby destek mesajlarının taşmasının ardından The Independent’a eteğin “hayal ettiğinden çok daha geniş yankı uyandırdığını” söyledi:

Reddedilmeye karşı açık ve daha rahat olma fikri; yaratıcı, akademik veya profesyonel alanda çalışan herkese yardımcı oluyor gibi görünüyor! Son zamanlarda aldıkları retlere dair bana ulaşan ve projemin bu reddedilişleri yönetmekte yardımcı olduğunu söyleyen birçok kişi oldu. Kendim de o zamandan beri bir ret mektubu aldım ve bu olayın, onu biraz daha 'ciddiyetsiz' karşılamama yardımcı olduğunu düşünüyorum.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU