Erdoğan: Lig maçlarına katılmıyorum, seneye uluslararası maçlara gelmeyi isterim. Dolayısıyla bir hedef belirlemiş oluyorum değil mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Kulübü Kongre Üyesi olarak 25. yılını doldurması nedeniyle Faruk Ilgaz tesislerinde düzenlenen ekim ayı olağan toplantısına katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan / Fotoğraf: AA

Fenerbahçe Kulübü Divan Kurulu Toplantısı, Kalamış Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirildi. 

Toplantıda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Takım tutmak bir gönül işidir. İnsan çıkarı için birçok şey yapabilir, görüntüsünü, mesleğini, siyasi ve sosyal tercihlerini değiştirebilir. Ama asla yapamayacağı şeylerden biri takım değiştirmektir. Hem içeride hem de dışarıda hiçbir güç Fenerbahçe'yi bu ülkeye hizmet etmekten vazgeçiremeyecektir" dedi.

Hizmet konusunda tüm kulüplerr eşit yakınlıkta durduklarını belirten Erdoğan, "Bununla birlikte Fenerbahçe sevgisi gönlümüzde hep yukarılarda yer aldı. Atalarımızın dediği gibi gönül ferman dinlemiyor. Yüksek divan kurulu üyeliği, Fenerbahçe'ye gönül vermiş herkesin hayalidir. Fenerbahçe'nin on binlerce üyesi var ve bu kadar üye potansiyeli olan bir kulübün yüksek divan kurulu üyesi olmak bizim için ayrı bir mutluluk" ifadelerini kullandı.

Milli takımların daha başarılı olması gerektiğinden bahseden Erdoğan, şöyle konuştu: 

Niçin milli takımımız daha başarılı olmasın? Bir asrı devirmiş kulüplerimizin kuruluş tarihleri, dünyadaki örneklerine göre eskidir. Dünyada sporda hak ettiğimiz yerde olduğumuzu düşünmüyorum. Yüzlerce madalyanın dağıtıldığı organizasyonlarda sadece 1-2 madalyayla dönmekle övünmemeliyiz. En büyük iki eksiğimizden biri altyapı, diğeri de sporcu yetiştirme sistemidir. 17 yılda sporcu yetiştirme sistemimiz cumhuriyet tarihinin en iyi seviyesinde

"Bizim oynadığımız dönemde nerede yeşil saha..." diyen Cumhurbaşkanı, kendisinin futbol oynadığı dönemde toprak sada futbol oynadıklarını hatırlatarak, "Buralarda şöyle bir yuvarlandığın zaman zaten hemen deriler kalkıyordu. Buralardan yeşil sahalara geldik. Bu yeşil sahalar beğenilmez hale geldi. Fenerbahçe'mizin stadyumu öyle, aynı şekilde Galatasaray öyle, Beşiktaş öyle, Trabzon öyle, Gaziantep öyle... 1. Lig'de, 2. Lig'de bile stadyumlar öyle. Eskişehirspor'un durumuna bakın, ne noktaya geldiler ama stadyumları var" açıklamasında bulundu.

20191026_2_39004331_48881328.jpg
Kulüp üyeliğinde 25 yılını doldurarak Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu olmaya hak kazanan  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rozetini Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç taktı / Fotoğraf: AA​​​​​​​

 

Fenerbahçe'nin basketbolda yakaladığı başarıların yadsınmaması gerektiğini savunan Erdoğan, "Bu başarıyı artık devam ettirmemiz lazım. Yüzmede Fenerbahçe'de bir başarısı var, bunu artırarak devam ettirmeli. Kızlarımızın başarıları Fenerbahçe'de farklı bir yerde. Spor çok kritik bir tanıtım ve propaganda işlevine sahiptir. Kulüplerimizin ve sporcularımızın başarısı ülkemizin hanesine çok büyük bir artı yazıyor. Türkiye'nin siyasi-ekonomik gücü, bu ülkenin 82 milyon vatandaşının her biri gibi sporcularını da düşünür" değerlendirmesinde bulundu.

Başarı sözü aldı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un kendisini bu akşam oynanacak Konyaspor maçına davet etmesiyle ilgilide konuşan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: 

Gelmeyi isterdim ama prensip gereği Cumhurbaşkanı olarak lig maçlarına katılmıyorum. Seneye uluslararası maçlara gelmeyi isterim. Dolayısıyla bir hedef belirlemiş oluyorum değil mi? Mesaj alındı mı?

 

Independent Türkçe, Ajanslar 

DAHA FAZLA HABER OKU