Deadpool'u geride bırakan Joker gişe hasılatı en yüksek 18+ film oldu

Deadpool'un yıldızı Ryan Reynolds da bu başarıya sessiz kalmadı

Senenin en çok konuşulan yapımlardan Joker rekor kırmaya devam ediyor. Film, Deadpool 2’yi geride bırakarak dünya çapında en yüksek gişe hasılatı getiren 18 yaş sınırlamasıyla vizyona girmiş yapım oldu.

Variety'de yer alan habere göre vizyona girdiği 4. haftasında film 788,1 milyon dolar (yaklaşık 4,5 milyar TL) hasılat elde etmiş durumda.

2018’de vizyona giren Deadpool 2, 785 milyon dolarlık (yaklaşık 4,533 milyar TL) gişe hasılatına ulaşmış, 2016’da gösterime giren ilk film Deadpool ise 782 milyon dolar (yaklaşık 4,516 ) hasılat elde etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Joker, Kuzey Amerika gişesinde 258,6 milyon dolar (yaklaşık 1,5 milyar TL), uluslararası gişedeyse 529,5 milyon dolar (yaklaşık 3 milyar TL) hasılat getirdi.

Maliyeti 62,5 milyon dolar (yaklaşık 360 milyon TL) olan film şimdiye kadarki en yüksek kar elde edecek çizgi roman uyarlaması yapımlardan biri olma yolunda ilerliyor.

Deadpool’un yıldızı Ryan Reynolds da Joker’in kendi filmini geride bırakarak rekor kırmasını sosyal medyada bir paylaşımla kutladı. Reynolds, “18+’lik gişe tebrik paylaşımları alışkın olduklarınıza benzemez” diyerek Joker’in üzerinde “aşağılık herif” yazan bir afişini paylaştı. Afişte Joker'in dans ettiği merdivenlerin her birinin üzerinde, filmin geride bıraktığı gişe rekortmeni yapımlara ait ana karakterlerin adı yazıyor.

 

 

Joker şiddet içerdiği gerekçesiyle tartışma konusu olmuş, ABD’deki bazı sinema salonlarında güvenlik önlemleri alınmasına yol açmıştı.

Başroldeki isim Joaquin Phoenix filmdeki performansıyla Oscar için en güçlü adaylardan biri olarak gösteriliyor.

Çekimler sırasında birçok sahnede doğaçlama yaptığı belirtilen Phoenix, Joker’in devam filmine de göz kırpmış ve yönetmen Todd Phillips’le “Joker’le ilginç olabilecek başka neler yapabileceklerini” konuştuklarını söylemişti.

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU