300 Rus askeri polis ‘SDG’nin geri çekilmesi’ için Suriye’de

Rusya’dan yapılan açıklamada, “300 askeri polis, Kürt güçlerin Türkiye sınırından çekilmesine yardımcı olması için Suriye’ye ulaştı” dendi

Fotoğraf: RT

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Türkiye ile Rusya arasında varılan Soçi mutabakatı kapsamında Türkiye sınırından çekilmeye başlayan Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) yardımcı olması için 300 Rus askeri polisin Suriye’ye vardığı belirtildi.

Rus haber ajansı Interfax'ta yer alan habere göre, 300 askerle birlikte 20 zırhlı arac askeri uçakla bölgeye ulaştırıldı.

 

“Söz konusu birlikler, düzeni sağlamak ve bölge halkının korunmasını sağlamak amacıyla görevine başlayacak” diyen bakanlık, Rus askerlerinin ortak devriye görevi ve Kürt güçlerin Türkiye sınırından 30 kilometre derinliğe çekilmesiyle ilgili çalışmalara destek olacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Soçi’deki görüşmesinin ardından iki ülke arasında 10 maddelik bir mutabakata varılmıştı. Mutabakat kapsamındaki maddelerden biri de Rus askerlerin SDG güçlerinin Türkiye sınırından çekilmesini sağlamasıydı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU