İtti mi? İtmedi mi? CHP’li Çerçioğlu: “İtti. Sendeledim", AK Partili Aydın: “İtmedim, kendisi yer verdi”

AK Parti Milletvekili Mustafa Savaş’ın Aydın’daki etkinlikte CHP’li belediye başkanı Özlem Çerçioğlu’na çarptığı görüntüler polemik yarattı. Çerçioğlu, Savaş’ın ittiğini iddia ederken Savaş ise “İtmedim bana hızlıca yer verdi” dedi

Adnan Menderes Üniversitesi'nin 2019-2020 Akademik Yıl Açılış Töreni sırasında AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Aydın’ın arkadan hızla gelerek eski Başbakan Binali Yıldırım’ın yanında yürüyen CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na çarpması tartışma konusu olmuştu.

Görüntülerde Çerçioğlu’nun sarsıldığı, Savaş’ın da Çerçioğlu ile Yıldırım’ın arasına girerek yürümeye devam ettiği görülüyordu.

Görüntüler sosyal medyada ve kimi medya organlarında Aydın’ın Çerçioğlu’na omuz attığı ve iteklediği iddialarıyla verildi.

 Yine yapılan yorumlarda Aydın daha önce Büyükşehir başkanlığı seçimlerinde Çerçioğlu’na karşı iki kez aday olup kaybettiğini bunun hırsıyla yapmış olabileceği de öne sürüldü.

Çerçioğlu: İtekleyerek girmeye çalıştı

Sosyal medyada ki “İtti” “İtmedi” tartışmasına bugün taraflar da katıldılar. Konuyla ilgili Independent Türkçe’ye bir açıklamada bulunan Özlem Çerçioğlu, Şahin’in kendisini ittiği görüşünde.

Rektör beyin daveti üzerine programa katıldık. Yemeğe geçerken, daha önce mecliste beraber çalıştığımız Binali Bey ile yürüyüp sohbet ediyorduk. Arkadan sol omzumdan itekleyerek araya girmeye çalıştı. İzin almadan ve müsaade istemeden bunu gerçekleştirdi. Görüntülerde de anlaşıldığı üzere sendeledim. Ama kimse beni kolay kolay düşüremez, ayağımı kaydıramaz. Bu yaşanan olay da bir kez daha siyasetin çirkin tarafını görmüş olduk. Siyaset bir yana ben bir kadınım. Hiç bir kadına bu tür davranışta bulunamazsınız.

Aydın’dan yazılı savunma

İddialarla ilgili olarak sosyal medya üzerinden yazılı bir açıklama yapan Aydın ise ithamların asılsız ve şahsını karalamaya ve itibarsızlaştırmaya yönelik olduğunu iddia etti.

Aydın ittiği iddia edilen görüntülerin ters açıdan çekilmiş görüntüler olduğunu karşı cepheden çekilen videoların yayınlanması halinde bunun böyle olmayacağının görüleceğini de öne sürdü.

“Kendisi hızlı bir şekilde çekilerek bana yer verdi”

Şahin, Çerçioğlu’yla selamlaşmadığı iddialarının da doğru olmadığını iddia ederek, Çerçioğlu’nu itmediği iddiasını şu sözlerle anlattı:

Protokol heyetine arkadan yetişmek üzere hızlı adımlarla yürürken Büyükşehir Belediye Başkanımıza arkadan seslenerek yer vermesi hususunda ricada bulunduğum ve bunun akabinde kendilerinin de hızlı bir şekilde yana doğru çekilerek bana yer verdiği hususu açıkça görülecektir. Basında ve sosyal medyada yer bulan bütün bu iddiaların yalan olduğunu en iyi bilen kişi de Özlem Çerçioğlu’dur.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU