Bangladeşli genç kızı diri diri yakan 16 kişi hakkında idam cezası verildi

Genç kız ölmeden önce “Öğretmen bana dokundu, son nefesime kadar bu suçla savaşacağım” demişti

Bangladeşli genç kızın öldürülmesi sonrası düzenlenen kitlesel gösterilerde adaletin yerine getirilmesi çağrısı yapılmıştı (AP) 

Bangladeş'te dini bir okulun müdürü, kendisini cinsel tacizle suçlayan genç bir kızın bu şikayetini geri çekmeyi reddetmesinin ardından yakılarak öldürülmesine dair davada idam cezasına çarptırılan 16 kişi arasında yer aldı.

Feni kasabasında nisan ayında yaşanan olayda 19 yaşındaki Nusret Cihan Rafi, bir grup saldırgan tarafından okulunun çatısında üzerine gaz yağı dökülerek ateşe verilmişti.

Genç kız, okul müdürünü kendisine tekrar tekrar ve uygunsuzca dokunmakla suçlarken, polisin karakol kaydında cinayetin müdürün emriyle işlendiği ifade edilmişti.

Rafi’nin ölümü Bangladeş kamuoyunda öfkeye ve kitlesel gösterilere yol açarken, katillerin cezalandırılması çağrısı dile getirilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mahkemeden çıkan hükmün ardından açıklama yapan savcı Hafız Ahmed, “Karardan memnunuz” dedi.

Rafi, okul müdürünün ofisinde durmadan ve uygunsuzca kendisine dokunduğunu söylemişti.

Genç kız, cinsel saldırı iddiasından 11 gün sonra 6 Nisan'da final sınavları için gittiği okulunda tuzağa düşürülerek çatıya çıkarılmıştı.

Daha sonra Rafi'nin etrafını saran birkaç kişi, genç kızı müdüre karşı davasını geri çekmeye zorlamış ve Rafi bu talebi reddedince de müdür onu ateşe vermişti.

 

 

Vücudunun yüzde 80’i yanan Rafi hastaneye kaldırılmıştı.

Genç kız, yolda erkek kardeşinin telefonuna bir açıklama kaydederek, saldırganlardan bazılarının okul arkadaşı olduğunu teşhis ettiğini söylemişti.

Rafi, “Öğretmen bana dokundu, son nefesime kadar bu suçla savaşacağım” demişti. Rafi, bu olaydan 4 gün sonra 10 Nisan'da hayatını kaybetmişti.

Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina, Rafi’nin ailesiyle buluşmuş ve katilleri adalete teslim etme sözü vermişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU