Joker: Joaquin Phoenix filmin en şok edici sahnelerinden birinde doğaçlama yapmış

Ekip, Phoenix’in yaratıcılığına alan tanımaya çalıştı

Joker’in görüntü yönetmeni, Joaquin Phoenix’in filmin en tüyler ürpertici sahnelerinden birinde doğaçlama yaptığını açıkladı.

Lawrence Sher, Slash Film’e verdiği röportajda film ekibinin çekimin bazı anlarında Phoenix’e yaratıcılığını ifade etme fırsatı tanımak için nasıl çalıştığını anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özellikle bir sahnede karakteri Arthur Fleck adına beklenmedik bir karar alan Phoenix, ekibin geri kalanını hayrete düşürdü.

Filmin hayranları arasında en çok konuşulan konulardan biri haline gelen sahnede, Fleck buzdolabını boşaltıp içine giriyor ve kapısını kapatıyor.

“Buzdolabına girdiğinde böyle bir şey yapacağına dair hiçbir fikrimiz yoktu” diyen Sher sözlerini şöyle sürdürdü:

İki kamera pozisyonu ayarlamıştık ve Joaquin ağır bir uykusuzluk hastası olsaydı ne yapacağını düşündü. Bir yandan da her yere gidebilmesini sağlayacak şekilde aydınlatma yaptık ve bunu ilk ve tek yapışında büyülendik. ‘Ne yapıyor? Buzdolabının içine mi girdi?’ diye düşündüğümü hatırlıyorum. Bizim için de izlemek hem eğlenceli hem de garipti.

Görüntü yönetmeni bazı sahnelerin önceden detaylıca planlandığını bazılarınınsa Phoenix’in doğaçlama yeteneğine bırakıldığını söyledi.

Sher’in açıklamalarına göre Phoenix’in doğaçlama yaptığı diğer anlar arasında Fleck’in banyodaki dansının yanı sıra kendi dairesindeyken duvara ateş ettiği sahnenin bir kısmı da var.

“Bu süreç çekimde yeterince erken başladı, böylece biz de ‘Yapacağımızı bir kenara bırakalım da ne olacağını görelim’ diyebildik” diyen Sher şöyle devam etti: 

İlk dans anının güzelliği banyoda tek plan çekim olmasıydı, her yere gidebilecek şekilde aydınlatma yapılmıştı. (Yönetmen Todd Phillips) Hildur’un (banyo sahnesi için olan) bestesini çalmaya başladı. Joaquin içeri girdi, kapıyı kapadı ve (kameraman Geoff Haley) ile Joaquin organik bir şekilde birbirleri etrafında dönerek çalıştı. Geoff’a ne olacağını söylememiştik bile. Geoff kameraman olarak bu kadar iyidir işte, akışa hemen uyabilir.

​Joker, 4 Ekim'de vizyona girdi ve şimdi gelmiş geçmiş en yüksek hasılatı yapan 18 yaş sınırlı film olmaya aday.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU