Geyik kendisini vuran avcıyı boynuzlayarak öldürdü

Ava giden avlanır sözü doğru çıktı. ABD’nin Arkansas eyaletinde 66 yaşındaki bir avcı, vurup öldürdüğünü sandığı geyiğin başına gidince olan oldu. Ayağa kalkan yaralı geyik sert darbeler vurduğu avcının ölümüne neden oldu

Fotoğraf: İHA

“Ava giden avlanır” sözünü anımsatan olay ABD’nin büyük ormanlara ve zengin yaban hayatına sahip olması nedeniyle avcılığın yaygın olduğu Arkansas eyaletinde yaşandı.

66 yaşındaki Thomas Alexander adlı kişi avlanmak için çıktığı kırsalında karşılaştığı geyiği vurdu.

Yere yığılan ve öldüğünü sandığı geyiği kontrol etmek için başına giden Alexander, kötü bir sürprizle karşılaştı.

Yaralı olmasına karşın aniden ayağa kalkan geyik, yaşlı avcıya saldırarak boynuz ve ayak darbeleriyle onu yaraladı.

Yanındaki cep telefonuyla durumu ailesine bildiren ve konumunu atan Alexander, hastaneye kaldırılmak istendiyse de ambulansta fenalaşarak son nefesini yolda verdi.

Yaşamını yitiren Alexander'ın bir av tutkunu olduğu sosyal medyasında balıkçılık yaparken ya da avlanırken fotoğraflarının olduğu görüldü.

yenitomas.jpg
Geyik kurbanı olan Thomas Alexsander tam bir av tutkunuydu / Fotoğraf: Facebook

 

Olay avcılar arasında da şaşkınlık yarattı

Yaşanan olay tecrübeli avcıları da şaşırttı. Arkansas Avcılık ve Balıkçılık Komisyonu yetkilisi Keith Stephens, daha önce böyle bir şeye tanık olmadığını söyleyerek şöyle bir tahmin yürüttü:

Büyük ihtimalle geyiğe yaklaştığı zaman, hayvan ayaklandı ve ona boynuzu ve ayaklarıyla darbeler vurdu. Çünkü vücudunda darbelere dayalı ağır yara izleri vardı.

“Vurduğunuz geyiğin başına 30 dakika sonra gidin”

Yine olayın ardından bir açıklama yapan Stephans, diğer avcılara da bir uyarıda bulunarak geyiklerin vurulduktan sonra hemen ölmediklerini hatırlatarak vurulduktan sonra yanlarına gitmek için 30 dakika beklenmesini söyledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU