Özel Sporcular Türkiye Kayak Şampiyonası sona erdi

Palandöken Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilen organizasyon, ülke genelindeki 23 kulüpten yaklaşık 60 sporcunun katılımıyla yapıldı

Fotoğraf: AA

Özel Sporcular Türkiye Kayak Şampiyonası Erzurum'da düzenlendi. Oldukça heyecanlı geçen yarışlarda, özel sporcular dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Asbaşkanı Ensar Kurt, AA’ya yaptığı açıklamada, 19.'su düzenlenen şampiyonaya katılımın yüksek olduğunu söyledi.

Kurt, sporcuların oldukça zor koşullarda mücadele ettiğini belirterek, "Şampiyonaya ülke genelinde 23 kulüp ve yaklaşık 60 sporcunun katılımı var. Ayrıca dünya şampiyonu sporcularımız ve milli takımda yer alan otizmli sporcularımız var" ifadelerini kullandı.

Söz konusu şampiyonada ilk sırayı alan sporcuların milli takım kampına gireceğini aktaran Kurt, "Birinci olan sporcularımızı federasyon olarak düzenleyeceğimiz milli takım kampına dahil edeceğiz. Daha sonra bu sporcularımızın 6-11 Mart tarihlerinde Fransa'daki Dünya Kayak Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etmelerini sağlayacağız" diye konuştu.

Törene, Erzurum Vali Yardımcısı Ünal Coşkun, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Mustafa Çetin, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan da katıldı.

Yarışlar sonucunda kategorilerinde ilk sırayı alan sporcular şunlar:

Alp disiplini kızlar (otizmli): Aliye Zeynep Bingül

Alp disiplini genç erkekler (otizmli): Muhsin Murat Bingül

Alp disiplini genç erkekler (mental) : Nusret Doğukan Toptaş

Alp disiplini genç kızlar (mental): Ayşe Kader Yavuz

Alp disiplini büyük kızlar (mental): Tuğba Çelik

Alp disiplini büyük erkekler (mental): Kadir Telli

Kayaklı koşu büyük erkekler (mental): Tardin Ören

Kayaklı koşu büyük erkekler (otizmli): Hasan Çelik

Kayaklı koşu genç erkekler (mental): Batuhan Öz

Kayaklı koşu yıldız erkekler (otizmli): Metehan Yıldırım

Kayaklı koşu yıldız erkekler (mental): Abdullah Karaca

Kayaklı koşu büyük kızlar (mental): Neslihan Baş

Kayaklı koşu yıldız kızlar (mental): Yonca Yüksekbağ
 

DAHA FAZLA HABER OKU