Süleyman Demirtaş ve HDP Grup Başkanvekili Kurtulan arasında “zevzek” polemiği

Twitter hesabından “HDP grup başkanvekilinin kim olduğunu Google’a bakmadan bilen ilk 10 kişiye yemek ısmarlayabilirim” diyen Süleyman Demirtaş’a HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan’dan sert yanıt geldi

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tutuklu bulunan eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kardeşi Süleyman Demirtaş ve HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan arasında Twitter üzerinden bir gerginlik yaşandı. 

“Tarihi ve kritik bu dönemde, şu an HDP grup başkanvekilinin kim olduğunu Google’a bakmadan bilen ilk 10 kişiye yemek ısmarlayabilirim. Belki ısmarlarım yani. Benle vicdanım artık…” diyen Demirtaş’a Kurtulan’dan yanıt geldi. 
 


“Sen de biliyorsun ki Google baktığında onur, baş eğmeyen, demokrasi, barış sevdalıları yazar Süleyman kardeşim” diyen HDP Grup Başkanvekili, “Eleştiri adı altında, bize küfür ettirmek, dost gibi görünenlerde moda oldu. Sevgili Selocan duysa sana ‘Hadi oradan zevzek’ demez mi?” ifadelerini kullandı. 
 


Bunun üzerine Demirtaş, HDP ve HDP’lilerin eleştirilemez olmadığını söyleyerek “HDP’yi eleştirene de zevzek denmez” açıklamasını yaptı. 

“Kendi fikirlerimi kardeşler arası huzursuzluğa ve hakarete dönüştürme çabası yabancı olmadığım bir tutumdur” diyen Süleyman Demirtaş, “Mücadele, kardeş, dost hukukuyla değil yoldaşlık hukukuyla ölçülür” yanıtını verdi. 


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU