Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan mobing açıklaması: Her başkan kendi ekibiyle yönetme hakkına sahip, kimseyi Tunceli ya da Van'a göndermedim

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde emekliliği yaklaşan çalışanların çevre ilçelere rızaları olmadan nakil edildiği iddiaları ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan açıklama geldi

Fotoğraf: Bursa Büyükşehir Belediyesi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (Buski) yaşı emeklilik sınırına gelmiş çalışanların rızası olmadan başka bölgeye yönlendirildiği iddiaları ile ilgili konuştu: 

Her belediye başkanı kendine göre ekibiyle yönetimiyle belirli karar ve tedbirler alır. Kanununun ön gördüğü imkan var. 

Arzu eden devlet memuru 65 yaşına kadar emekli olmaz, kurumda çalışır. Biz arkadaşlarımızla, konuşuruz. Söyleriz. Kimseyi Tunceli'ye Van'a göndermedim. Büyükorhan da İznik de Orhangazi de bize bağlı. İhtiyaca göre, kişileri belirli yerlere kaydırma konusunda tedbirlerimizi alırız. 

Arzu etmeyen arkadaşımız olursa, onun en doğal hakkıdır. Biz sadece hiç bir zorlamaya gerek kalmadan kendilerine ifade ediyoruz. Sekiz şirket dahil 11 bin personel var. Bütünü sevk ve idare noktasında belirli kararları almak da bizim en doğal hakkımız.

İşini aksatan veya buna meyledenlerin mutlaka olabileceğini hatırlatan Aktaş, "Bunları bulup tespit etmek önemli. Doğrusuyla değiştirmek; hukuki anlamda sıkıntı varsa tebliğ etmek gerekir. Ben kanundan da Allah'tan da korkuyorum" şeklinde konuştu.

CHP Bursa İl Başkanlığı, daha önce yaptığı açıklamada emeklilik süresi dolan 350 kişiden 100 kişiye emeklilik baskısı yapıldığını, kabul etmeyenlerin de çevre ilçelere gönderildiğini öne sürmüştü. 

İHA

DAHA FAZLA HABER OKU