MSB’den asker selamlarına videolu teşekkür

MSB, ‘Mehmetçiğe Selam Gönder’ etiketi ile başlatılan kampanyaya gösterilen yoğun ilgiye, Twitter’dan teşekkür etti. Mesajda “Moral ve motivasyonumuzu artıran asil milletimize sonsuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı sunarız” ifadeleri kullanıldı

A Milli Futbol Takımı'nın Euro 2020 elemelerinde attıkları gollerden sonra asker selamı vermesi dünya spor kamuyonuda çok tartışıldı / Fotoğraf: AA

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye topraklarında Fırat’ın doğusunda gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı sırasında, Türk Milli Futbol Takımı ve çeşitli branşlarda mücadele eden mili sporcular asker selamı vererek harekata destek verdi. Milli Savunma Bakanlığı da harekata katılan askerlerin görüntülerini yayınladığı bir video ile sporcuların desteklerini karşılıksız bırakmadı. MSB’nin paylaşımında kullandığı ‘Mehmetçiğe Selam Gönder’ etiketi sosyal medyada kampanyaya dönüştü.

Yaklaşık 2,5 milyon kişi tarafından görüntülenen klip, 150 binden fazla kullanıcı tarafından beğenildi, 500 binden fazla destek yorumu aldı. Bunun üzerine Milli Savunma Bakanlığı da gösterilen yoğun ilgiye yeni bir kliple teşekkür etti.

Mehmetçiğin, Barış Pınarı Harekat bölgesindeki görüntüleri ile başlayan klipte, kampanyada yapılan paylaşımlara da yer verildi.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in selam verirken çekilen görüntülerinin da bulunduğu klipte, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asker selamı verdiği fotoğraflar ile "Barış Pınarı Harekatı’nda bizi yalnız bırakmayan aziz milletimize sonsuz saygı ve şükranlarımızı sunarız” ifadeleri kullanıldı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU