Metropoll Araştırma Başkanı Özer Sencar Cumhur İttifakı ile CHP, İYİ Parti ve HDP'nin oy oranlarını açıkladı

Sencar'a göre, Babacan ve Davutoğlu'nun partileri Cumhurbaşkanlığı seçiminde hangi ittifakın yanında yer alırsa onlar yüzde 50+1'e daha yakın

Fotoğraf: AA

Metropoll Stratejik Ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Başkanı Özer Sencar, Türkiye siyaseti ile ilgili yaptıkları son çalışmalarında elde ettikleri sonuçları açıkladı.

Eylül ayı araştırmalarında kararsızlar dağıtılmadan önce AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın oy oranının yüzde 42, CHP, İYİ Parti ve HDP'nin toplam oy oranının yüzde 39 olduğunu söyleyen Sencar, kararsızlar dağıtıldığında ise Cumhur İttifakı'nın yüzde 51, CHP, İYİ Parti ve HDP'nin ise yüzde 47 bandında olduğunu belirtti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sencar, Saadet Partisi, Vatan Partisi, Demokrat Parti, Türkiye Komünist Partisi gibi partilerin toplam oyunun ise yüzde 2 seviyesinde olduğunu ifade etti.

"Barış Pınarı Harekatı AK Parti'nin oyunu bir miktar arttırabilir"

Son çalışmalarının Barış Pınarı Harekatı'ndan önce olduğuna vurgu yapan Sencar, "Yeni araştırmada, muhtemelen AK Parti'nin oyu, kararsızlar dağıtılmadan önce bir miktar artabilir" dedi.

özer sencar.jpeg
Fotoğraf: Twitter @ ozersencar1


"Vatandaşın mevcut ekonomik şartlarda seçim falan düşünecek hali yok"

Kararsızlarının oranının yüzde 17 olduğunu söyleyen Sencar, vatandaşların erken seçim beklentisi olmadığını dikkati çekerek, "Vatandaşın mevcut ekonomik şartlarda erken seçim falan düşünecek hali yok" diye konuştu.

"Kurulacak partiler belirleyici olur"

AK Parti'den istifa eden Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı partilere ilişkin de değerlendirmede bulunan Sencar, geçmişte yaptıkları araştırmada Babacan'ın Davutoğlu'na göre 1 puan daha fazla oy alabileceği sonucuna ulaştıklarını söyledi.

Sencar, kurulacak iki partinin Cumhurbaşkanlığı seçiminde belirleyici olacak kadar oy alacağını belirterek, şunları söyledi:

Şu andaki Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı aynen devam ederse, kurulacak partiler kimin yanında yer alırsa 50+1'e onlar daha yakın olur. Yeni partiler 5 puan bile oy alsa, Cumhurbaşkanı seçiminin belirleyicisi olurlar. 

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU