Uçan taksinin ilk yolcusunun seyahati 2 buçuk dakika sürdü

Asya'da 2-5 yıl içinde pilotsuz uçan taksi seferlerine başlaması bekleniyor

Fotoğraf: Reuters

Almanya merkezli Volocopter şirketinin tasarladığı uçan taksi, ilk insanlı uçuşunu ve son testini Singapur’da gerçekleştirdi.

Singapur'da havalanan ve Marina Koyu üzerinde 2.5 dakika uçan taksi, birkaç yıl içinde ulaşımda devrim yapacağı iddiasıyla dünyaya tanıtıldı.

Uçan taksi, bagajla birlikte iki yolcu taşıyabiliyor, şimdiki halde saatte en fazla 110 km hıza ulaşabiliyor. Uçan taksi, ufak bir helikoptere benzese de insansız hava aracı (drone) teknolojisiyle çalışıyor. 

Öte yandan yine Almanya merkezli uçan taksi girişimi Lilium’un geliştirdiği dikey iniş ve kalkış yapabilen elektrikli uçan taksinin saatte 100 km hızı geçerek test uçuşunun ilk aşamasını tamamladığı geçen günlerde duyurulmuştu.

Şirketten yapılan açıklamada, beş kişi kapasiteli uçan taksinin test uçuşun ilk aşamasını saatte 100 km’den fazla hıza ulaşarak tamamladığı belirtilmişti. Kapasitesi daha fazla olan bu uçağın 2025’te büyük şehirlerde hizmete girmesi planlanıyor.

Açıklamada, Alman şirketin geliştirmekte olduğu uçan taksiyi 2025’te büyük şehirlerde hizmete almayı planladığı belirtildi

Uçan taksiler büyük şehirlerde trafik sıkışıklığı ve çevre kirliliğini azaltma hedefiyle piyasaya sunulacak.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU