Anadolu yakasının en büyük şehir hastanesi projesinin ihalesi iptal edildi

Projesi beş yıldır devam eden, üç bin yatak kapasitesiyle planlanan Sancaktepe Şehir Hastanesi'nin ihalesi iptal oldu

Sancaktepe Şehir Hastanesi modeli

Üç bin yatak kapasitesiyle İstanbul Anadolu yakasının en büyük şehir hastanesi olması planlanan Sancaktepe Şehir Hastanesi ihalesi iptal edildi. 

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Kamu Özel İşbirliği Daire Başkanlığı’nın hazırladığı ihale iptali ilanı, 23 Ekim’de Resmi Gazete’de yayımlandı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

İstanbul Sancaktepe Şehir Hastanesi Yapım İşleri ile Ürün ve Hizmetlerin Temin Edilmesi ihalesi, 6428 Sayılı T.C. Sağlık Bakanlığınca Kamu Özel İş Birliği Modeli İle Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Sağlık Bakanlığınca Kamu Özel İşbirliği Modeli ile Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınmasına İlişkin Uygulama Yönetmeliği kapsamında iptal edilmiştir.


İhale ilanı ilk kez 1 Haziran 2018’de Resmi Gazete’de yayımlanan proje, 25 Eylül 2019’da iptal edildi. 

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Mart’ta yaptığı açıklamada “Anadolu yakasının en büyük şehir hastanesini kuruyoruz. Üç bin yataklı... Şu anda ihale hazırlıklarını yapıyoruz, ihalesini yapacağız ve şehir hastanesinin temelini de atacağız" diye konuşmuştu.

Dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2017’de yaptığı açıklamada Sancaktepe’nin Samandıra bölgesinde kurulacak hastanenin kapasitesini 4 bin 200 yatak olarak açıklamış, arsanın Silahlı Kuvvetler’den alındığını söylemişti. 

Kampüsüne ambulans uçak inebilecek şekilde planlanan hastane için 2014 yılında bir protokol imzalanmış, 3 milyon 350 bin metrekarelik askeri alan, Milli Savunma Bakanlığı'ndan Sağlık Bakanlığı'na devredilmişti. 

Türk Tabipler Birliği, internet sitesinde ihale iptal kararıyla ilgili bir açıklama yayınladı: 

İktidar partisinin “medar-ı iftihar”ı, AKP Başkanı’nın “15 yıllık rüyası”, gerçekte Osman Gazi Köprüsü misali para tuzağı, kamudan özel şirketlere kaynak aktarma aracı, “Kamu Özel Ortaklığı Modeli” ile yaptırılan “Şehir Hastaneleri”nden İstanbul Sancaktepe’nin ihalesi iptal edildi.

İptal kararı bugünkü Resmi Gazete’de yayınlandı.

Darısı diğerlerinin başına.


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU