Rus Dışişleri: Suriye’nin kuzeyinde uluslararası güvenli bölgeye gerek yok

Rusya Dışişleri Bakanlığınca, Suriye’nin kuzeyinde uluslararası güçlerin kontrol ettiği bir güvenli bölgeye gerek olmadığını belirtildi

Suriye'nin kuzeyindeki Rus güçleri / Fotoğraf: AFP

Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden yapılan açıklamada, Soçi’de varılan mutabakat uyarınca, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Menbiç ve Kamışlı’ya giremeyeceği belirtilirken, Suriye’nin kuzeyinde uluslararası güçlerin kontrolünde bir güvenli bölgeye gerek olmadığı ifade edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

'Uluslararası güvenli bölgeyi' Almanya önermişti

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp Karrenbauer, pazartesi günü Suriye’nin kuzeyine ilişkin yaptığı açıklamada, "uluslararası kontrol edilen güvenli bölge oluşturulmasını" önermişti.

Karrenbauer, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in öneriye onay verdiğini ve Batılı müttefiklere bunu ilettiklerini ifade etmişti.

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığından bugün yapılan açıklamada, Soçi’deki mutabakat kapsamında mevcut harekat alanı dışında yeni bir harekata gerek kalmadığı belirtildi.

MSB’nin açıklamasında, “YPG terör örgütü unsurlarının 30 kilometre dışına çıkarılmasına yönelik esasları da içeren anılan mutabakat çerçevesinde mevcut harekât alanımız dışında bu aşamada yeni bir harekât icra edilmesine gerek kalmamıştır” denildi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU