Scorsese ve Coppola’nın Marvel eleştirilerine bu kez Disney’in tepesindeki isimden yanıt geldi: Büyük saygısızlık

Disney CEO’su Bob Iger, iki ünlü yönetmenin eleştirileri hakkında ilk kez konuştu

Disney CEO’su Bob Iger, ünlü yönetmenler Martin Scorsese, Ken Loach ve Francis Ford Coppola’nın Marvel filmlerine yönelik saldırılarının ardından bu yapımları savundu.

Scorsese bu ayın başında Marvel’ı sinema salonlarını “eğlence parklarına” çevirmekle suçlayarak gündeme gelmiş, Coppola, Marvel filmlerini “değersiz” diye nitelemişti.

Iger şimdi usta yönetmenlerin “saygısızlık” yaptığını ve eğer “filmler hakkında şikayet etmek istiyorlarsa buna kesinlikle hakları olduğunu” ama “izleyicinin filmlere nasıl tepki verdiğini açıkça anlamadıklarını” söyleyerek karşılık verdi.

Salı günü WSJ Tech Live’da konuşan Iger şunları söyledi:

Francis Ford Coppola ve Martin Scorsese en yüksek saygınlık atfettiğim iki kişi ama Francis ‘Bunlar değersiz filmler’ ifadesini kullanıyor, ‘değersiz’, katliam yapmış biri için kullanacağım bir kelime. Filmlerden bahsediyoruz.

Marvel filmlerini “milyonların” izlediğine işaret eden Iger, “Bu filmlerde çalışan tüm insanlara yapılmış büyük saygısızlık… Black Panther’ı yapan Ryan Coogler’ın şu ya da bu şekilde Marty Scorsese veya Francis Coppola’nın filmlerinden herhangi birinde yaptığından ‘daha azını’ mı yaptığını söylüyorsunuz? Hadi oradan. Alın, söyledim” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yönetmen Ken Loach, pazartesi günü filmlerin “sinema sanatıyla hiçbir ilgisi olmadığını” söyleyerek sektörden Marvel tartışmasına ağırlığını koyan son figür olmuştu.

Iger’in yanı sıra Thor: Ragnarok’un yönetmeni Taika Waititi ve Iron Man’in yıldızı Robert Downey Jr. da Scorsese’nin Marvel açıklamalarına karşı çıkanlar arasında yer almıştı.


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU