Türkiye ile Rusya arasında mutabakatla ilgili İran'dan ilk açıklama: Suriye'deki istikrarı sağlama yolunda olumlu bir adım

İran, Türkiye ve Rusya arasında dün varılan Suriyeli konulu mutabakatı olumlu karşıladı

Fotoğraf: EPA

İran Dışişleri Sözcüsü Abbas Musevi "İran, Suriye'ye huzur ve güvenlik getirecek, ülkenin toprak bütünlüğünü koruyacak her adımı hoşnutlukla karşılıyor" açıklamasında bulundu.

Ankara ve Moskova arasında dün varılan Suriyeli konulu 10 maddelik mutabakatı da değerlendiren Musevi, "Rusya ve Suriye arasındaki anlaşma olumlu bir adım. Bu anlaşmanın Türkiye'nin endişelerini ortadan kaldırmasını ve Suriye'ye barış ve güvenlik getirmesini umuyoruz" dedi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Soçi'deki altı saati aşkın süren görüşmelerinde varılan mutabakat kapsamında Suriye'deki Kürt güçlerinin, Türkiye sınırındaki 30 kilometrelik alandan çekilmelerine karar verilmişti.

Anlaşma Suriye sınır muhafızları ile Rus askeri polisinin, Barış Pınarı Harekatı alanı dışında kalan sınır hattına girmelerini de içeriyor.

Türk ordusunun şu anda mevzilendiği Barış Pınarı Harekatı alanından ne zaman çekileceğine dairse henüz bir anlaşmaya varılmış değil. Ancak Rus ve Türk güçleri operasyon alanı sınırlarının batısı ve doğusunda ortak devriye gerçekleştirecek.

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU