Yeniçağ yazarı: AKP milletvekilleri ile Erdoğan'ın arasına kara kedi girmiş durumda

Yeniçağ yazarının ismini vermediği AK Partili yetkili, "Bakanların vatandaştan kopuk olmaları partimizden kaçışı, kopuşu maalesef körüklüyor" dedi

Fotoğraf: AA

Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, mevcut bakanların milletvekillerini umursamadığımı öne sürerken bunun sebebinin kabinede bulunmak için seçime girmeye gerek olmayışı gösterdi.

Uğuroğlu, bugünkü köşe yazısında "AKP milletvekilleri ile Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın arasına kara kedi girmiş durumda… Kara kedi de kim mi? Erdoğan kabinesi…" ifadesini kullanırken ismini vermediği AK Partili bir vekilin şu sözlerini aktardı:

17 yıllık AKP iktidarında milletvekilleri ile bakanlar arasında hiçbir zaman bu kadar kopukluk olmadı. Bakanlar milletvekillerini umursamıyorlar, çünkü oy kaygıları yok…

"Vatandaşların talebini bütçeye koyamadık"

Uğuroğlu, nöbetçi bakan uygulamasının vekiller ile bakanlar arasındaki kopukluğa çözüm olup olmadığını sorduğunda AK Partili isimden şu cevabı aldı:

Başlamadı henüz, şimdi 2020 bütçesi var ve külliyede bürokratlar tarafından hazırlandı. Yarın seçim olsa bürokratlar mı seçime girecek. Hayır, biz siyasetçiler seçim bölgelerine gidip oy isteyeceğiz vatandaşlardan. Ama vatandaşların taleplerini bütçeye koyma imkânımız olmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeniçağ yazarının aktardığına göre Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun partiden ayrılarak yeni oluşumlara yönelmeleri de sarsıntı yarattı. Uğuroğlu, AK Partili vekilin sözlerini şöyle aktardı:

Elbette olumsuz etkiler. Genel merkezde görevli arkadaşlarımız bu yeni oluşumların partimizi etkilememesi için çalışıyorlar ama yeterli değil.

Teşkilatlarda da seçmen kitlemizde de kopuşlar var. Umutları kaybolan, özellikle Suriyeli sığınmacılara kızan, işsizlik sorunu altında ezilen ve zamlarla geçim sıkıntısı çeken vatandaşları partimizde tutacak politikalar üretemiyoruz.

Aslında samimi konuşmak gerekirse Recep Tayyip Erdoğan, hem devlet işlerinin yoğunluğu hem de siyasetin beklentilerinin altında kalıyor.

Vallahi ancak bu kadar yetişebiliyor.

Bu sistem tüm yükü tek kişinin sırtına yüklüyor.

Bakanların vatandaştan kopuk olmaları partimizden kaçışı, kopuşu maalesef körüklüyor.

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU