Erciş Belediye Başkanı tutuklandı

15 Ekim'de gözaltına alınan Van'ın Erciş Belediye Başkanı Yıldız Çetin, “Silahlı terör örgütüne üye olma, terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Fotoğraf: AA

Erciş Belediye Başkanı Yıldız Çetin, çıkarıldığı Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Terör Örgütü Propagandası Yapmak” suçlarından, Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ise “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan tutuklandı. 

Çetin, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası oyların yüzde 49,7'sini alara belediye başkanlığı koltuğuna oturmuştu. 

Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde “PKK/KCK silahlı terör örgütünün bütünüyle deşifre edilip faaliyetlerinin sonlandırılması, örgüt mensuplarının yakalanarak haklarındaki gerekli yasal işlemlerin yapılabilmesi” amacıyla yürütülen soruşturma kapsamında 15 Ekim’de Erciş Belediye Başkanı Yıldız Çetin'in de aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alınmıştı. 

Emniyetteki sorguları tamamlanan ve adli makamlara sevk edilen 10 kişiden sekizi tutuklanmıştı. İki kişi ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı. 

Savcılıktan ek süre istenen Erciş Belediye Başkanı Yıldız Çetin ve üç kişi sorguları tamamlandıktan sonra bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. 

Çetin tutuklanırken, diğer 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yıldız Çetin'in yerine Kaymakam Nuri Mehmetbeyoğlu, "Belediye Başkan Vekili" olarak görevlendirildi.


Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU