Sharon Stone: Temel İçgüdü bugün çekilse ne olurdu emin değilim

Oyuncu, kült klasiğin “tarihin tam da olması gereken anında yapıldığını” söyledi

1992 yapımı kült filmin yönetmenliğini Paul Verhoeven üstleniyor (IMDb)

Sharon Stone 1992 yapımı kült klasik Temel İçgüdü’nün (Basic Instinct) 2019’da yapılıp yapılmayacağından şüphe duyduğunu söyledi.

Çarpıcı seks sahneleriyle meşhur film, Michael Douglas’ın canlandırdığı ve yürüttüğü cinayet soruşturmasının baş şüphelisi (Sharon Stone) tarafından baştan çıkarılan bir dedektifi ele alıyor. Filmin en simgeleşmiş sahnelerinden biri Stone’un bir sorgu esnasında erkeklerle dolu bir odada bacak bacak üstüne attığı an. 

Allure dergisine konuşan Stone, “Temel İçgüdü’nün tarihin tam da olması gereken anında yapıldığını düşünüyorum. Çünkü tüm korkularımızı, şüphelerimizi ve gücün kadınların lehine değişim anını yakaladı” dedi. Stone sözlerini şöyle sürdürdü:

Hala etkileyici bir film ama bugün yapılabilir miydi? Yapıldığı zamanki sansasyonu yaratacağına şüpheliyim. Kariyerime başladığımda oturmamıza müsaade edilen iki şekil vardı: Ayak bilekleri üst üste gelecek şekilde ya da bilekler sandalyenin altında bitişecek şekilde.

90’lardan bu yana sektördeki deneyiminin nasıl değiştiğinden bahseden Stone şöyle devam etti:

Vücudumu çok daha fazla seviyorum. Vücuduma minnettarım. Ben gençken herkes bana vücudumda neyin kusurlu olduğunu söylerdi – çok şöyle, çok böyle.

Stone şunları ekledi:

Temel İçgüdü oyuncu kadrosuna girdiğimde her gün bana kilolarca makyaj yapan bir makyöz tuttular ve her gün karavanıma gidip o makyajı çıkarırdım. Ama makyözümü seçme özgürlüğüm yoktu, adım da afişte (filmin adının) üstüne konmazdı.

Stone, bir sonraki projesinde romantik film What About Love’da Andy Garcia ve Iain Glen’le, televizyon dizisi The New Pope’ta ise Jude Law’la birlikte rol alacak. 


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU