Davutoğlu’nun bir katını yeni kurulacak partisi için kiraladığı bina, belediye tarafından mühürlendi

Yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren Ahmet Davutoğlu’nun, partisi için İstanbul’da kiraladığı ofisin bulunduğu bina belediye tarafından mühürlendi. Binanın izinsiz tadilat ve mimari çalışmalar yapıldığı gerekçesi ile mühürlendiği öğrenildi

Fotoğraf: AA

AK Parti’den istifa eden Ahmet Davutoğlu’nun yeni partisi için kiraladığı ofisin bulunduğu bina, Bahçelievler Belediyesi tarafından mühürlendi.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre, Ahmet Davutoğlu ve ekibi yeni kurulacak partileri için İstanbul Bahçelievler’de E-5 üzerinde bir ofis kiraladı. Daha önce Kadir Has Üniversitesi tarafından kullanılan 4 katlı binada ve 1700 metrekarelik ofiste, mal sahibi tarafından tadilat çalışması başlatıldı. Ofise, kasım ayında partinin adı belli olduktan sonra tabela asılması bekleniyordu.

Gerekçe izinsiz tadilat

İddiaya göre, 15 Ekim tarihinde AK Parti’li Bahçelievler Belediyesi ekipleri binaya gelerek inceleme yaptı. Ekipler tadilat çalışmalarını durdurarak, binayı mühürledi. Binanın izinsiz tadilat ve mimari tasarım çalışması yapıldığı için mühürlendiği öğrenildi.

Yeni yer arayışı başladı

AVM ve iş merkezi olarak kullanılan binanın imar barışından da yararlandığı yasal olarak hiçbir engelinin bulunmadığı iddia edildi. Yaşanan bu gelişme üzerine Davutoğlu ve ekibinin ofisi kiralamaktan vazgeçtiği öğrenildi. Mal sahibine zarar vermemek için kira anlaşmasının iptal edildiği ve yeni ofis arayışına başlandığı iddia edildi.

'Bu olmazsa başkası olur'

Konuya ilişkin açıklamada bulunan AK Parti İstanbul eski il başkan yardımcısı Cihan Öztunç, "Biz bu hareketi milletin gönlünde kurmayı hedefledik. Bu bina olmaz başka bina olur. Bunun engellenmesi mümkün değil." diye konuştu.

Öztunç, "Orası yıllardır orada duran bir yer. Biz kiraladıktan sonra belediye yetkilileri gidiyor ve şu eksik bu eksik diyerek çeşitli sıkıntılar çıkarıyorlar. Bizim arkadaşlarımız, işçiler çalışma yaparken tamamını çıkarıp binayı mühürlüyorlar. Burada sebep kurulacak yeni oluşumu engellemek" dedi.  Öztunç şöyle konuştu:

Binalar bir hiçtir. Önemli olan milletin gönlünde kurulmaktır. Biz bu hareketi milletin gönlünde kurmayı hedefledik. Bu bina olmaz başka bina olur. Bunun engellenmesi mümkün değil. AK Parti'ye devrin muktedirleri tarafından yapılırdı bunlar. Maalesef 17 yıl sonra aynı şeylerle karşılaşmak ve bunun bu iktidar döneminde olması üzücü.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU