Görevden alınan CHP’li başkan partisinin tavrını 'Trip atan eski sevgiliye' benzetti

Barış Pınarı Harekatı’nı eleştirdiği gerekçesiyle CHP tarafından görevden alınan Mardin İl Başkanı Ahmet Duyan, istifa kararının ardından görevden alınmasını 'Asıl ben senden ayrılıyorum' diye trip atan eski sevgiliye benzetti

Ahmet Duyan (ortada sakallı) / Fotoğraf: Independent Türkçe

CHP, Barış Pınara Harekatı öncesinde Meclis’te Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sınır ötesi harekat düzenleme izni veren tezkereye evet dediği için kimi sol çevrelerden eleştiri almıştı.

CHP’de son olarak Barış Pınarı Harekatı’nı eleştirdiği iddiasıyla CHP Mardin İl Başkanı Avukat Mustafa Duyan görevden alındı.

Görevden almaya Dayan’ın şu sözlerinin neden olduğu öne sürülüyor:

Sivillerin güvenliği alınmadan yapılan bir tezkereye ‘Evet’ demenin doğru bir yanı olmadığını düşünüyorum, Ölümlere ve birçok şeye sessiz kalınan bir siyasi anlayışın parçası olamayacağımdan dolayı, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğimi kamuoyuna saygılarımla bildiririm. Av. Ahmet Duyan.

Duyan’ın görevden alınmadan önce istifa dilekçesini verdiği ancak dilekçe genel merkeze ulaşmadan MYK kararıyla görevden aldığı öğrenildi.

mardinilbaşkanı.PNG
Ahmet Duyan, tweetiyle CHP'ye böyle tepki gösterdi / Görsel: Twitter

 

Görevden alınma kararının ardından Duyan paylaştığı ancak sonradan sildiği tweetinde ilginç bir tepki gösterdi.

Atatürk’ümüzün partisinin eski sevgili tribine girip ‘o terketmedi ben ayrıldım’ şeklinde bir açıklamada bulunması çok üzücü. Ayrıca e-postadan hızlı bir şekilde toplanıp karar vermeleri takdire şayan

Duyan: Keşke önce bölgedeki il başkanlarına sorsaydınız dedim

Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Duyan, partinin en genç il başkanlarından biri olarak iki yıldır bu görevi sürdürdüğünü belirterek, görevden alınmasıyla alakalı gelişen süreci şöyle anlattı:

Barış Pınarı Harekatı’nı televizyondan öğrendim. Önerilerimi bir e-posta ile gene başkana da yolladım. Bölgede milletvekilimiz yok böyle bir karar alınırken en azından bölgedeki il başkanlarına sorulabilirdi. Ölümler artınca parti yetkililerine bölgede hamleyi yaparken keşke il başkanlarına sorsaydınız dedim. Önerilerim arasında böyle bir tezkere imzalanacaksa önce parti tarafından sınır köylerin boşaltılması çağrısı yapılması gerektiğini vurguladım. Bu tezkerenin Millet ittifakına karşı olduğunu da düşünüyorum. Bizim amacımız Millet İttifakı’nı da bölgede geliştirmekti. Bu tezkere ile oyuna geldik diye eleştirilerimi ilettim. Mesajımda bölgeye bir heyetin de gönderilip halkın içinde dolaşmasını tepkileri görmesi gerektiğini de kaydettim. Nusaybin’de taziyeye gidince başım önde gidiyordum. O zaman ait olduğum yere halkın içine döneyim diye istifamı verdim.

Duyan görevden alınmasına e-posta ile gönderdiği önerilerle ilgili olarak da bir dönüş olmadığını sadece bir danışmandan sadece soğuk bir mesaj aldığını belirtti. Duyan görevden alınmasını kongre sürecine de bağlayarak kongre öncesi yönetimin kendisinin ters düşebileceğini hesaba katarak da bu kararı almış olabileceğini belirtti.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU