Volkswagen'den Türkiye açıklaması: Üretim tesisi beklemede, alternatif bir yer arayışı içinde değiliz

Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Manisa'da kurulması planlanan tesisle ilgili erteleme kararı alan Volkswagen, sürecin askıda olduğunu ancak alternatif bir ülke aranmadığını duyurdu

Fotoğraf: AA

Alman otomobil üreticisi Volkswagen’in (VW) Türkiye'de kurulması planlanan üretim tesisine yönelik alternatif yer arayışı içinde olmadığı bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Volkswagen'in üretim sözcüsü Leslie Bothge, “Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Türkiye’ye kurulması planlanan üretim tesisi beklemede. Aktif olarak alternatif bir yer arayışı içinde de değiliz” ifadesini kullandı.

Volkswagen, Passat ve Skoda Superb modellerini üretmek için Manisa'da 943,5 milyon lira sermayeli "Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ" unvanlı şirket kurmuştu.

Suriye operasyonu nedeniyle ertelenmişti

Volkswagen, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna gerçekleştirdiği operasyon sonrası “endişeliyiz” açıklaması yaparak, Manisa’da fabrika kurma kararını askıya aldığını duyurmuştu.

Bu açıklamanın ardından Türkiye'nin "en yakın rakibi" Bulgaristan'dan yatırım teklifini artırma hamlesi yapılmıştı. Ülkenin eski cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Sofya yönetiminin Volkswagen'e sunulan 135 milyon euroluk teşviği 260 milyon euroya çıkarmaya hazır olduğunu söylemişti.

Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay ise, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Alman otomotiv devinin yatırımı durdurmadığını, beklemeye aldığını ifade etmiş, "Şirket kuruldu biliyorsunuz. Bir 'on hold'a (beklemeye) alınmış durumda, o da mevcut konjonktürden kaynaklanan bir şey" demişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU